Minima zilei în 2013 -I-

header vechi

Octombrie

“În nețărmurita-i preacucernicie, Biserica Ortodoxă Română a decretat că mare păcat săvîrșește cel ce păcălește la bani Statul român. Că doar Statul este Dumnezeul lor, la care se închină și de unde sug prelații ortodocși ambrozia și nectarul.”

“Valeriu Zgonea, celebrul comic al micului ecran care, prin nu se știe ce întîmplare nefastă, a ajuns președinte al Camerei Deputaților, și-a jurat cu o ură neîmpăcată în barbă că o să îi tundă pletele lui Remus Cernea. Probabil că îl felul ăsta saltimbancul lui Ponta speră că va da o lovitură fatală pletoșilor neo-legionari (sic!) care protestează de două luni în stradă.”

“Senatoarea PSD Gabriela Vrînceanu Firea, soția mult mai celebrului său soț, robul lui Dumnezeu și al mafiei imobiliare din Ilfov, Florică Pandele, a declarat că intenționează să propună un proiect de lege prin care se vor institui spații pentru after-school în biserici. Firea nu a precizat însă dacă la ușa bisericilor se va pune și sîrmă ghimpată.”

“Chevron a anunțat oficial că își suspendă activitatea în satul vasluiean Pungești. Probabil compania americană intenționează să se mute într-un sat vecin, dar nu înainte să îl trimită pe Radu Tudor la înaintare, pentru a cerceta locul de kaghebiști infiltrați.”

“Guvernul a amînat, pentru a doua oară, punerea în aplicare a noului Cod Rutier, invocînd de această dată motive tehnice. Se pare că pur și simplu nu a fost timp ca, într-un termen atît de scurt, să fie cusute buzunare mai mari la uniformele tuturor agenților de circulație.”

“Realizatorii Antena 3 trag semnale disperate de alarmă, prin care atrag atenția asupra faptului că postul la care lucrează este supus represiunii de către organele Statului român. Anteniștii pot să stea fără grijă, cei 33 de mineri de la Roșia Montană sînt gata să coboare oricînd în mină, pentru a protesta și a le susține cauza.”

Septembrie

“Se pare că cei din conducerea TVR ar fi declarat că achiziționarea de autoturisme în valoare de aproape șase milioane de euro este o măsură fără de care televiziunea națională nu mai putea să meargă înainte. Trebuiau să aibă și angajații TVR o bucurie, la cît căcat mănîncă zilnic în favoarea Puterii…”

“Dacă pînă acum nu era clar pentru toată lumea, Curtea Constituțională a pus punctul pe i și a tranșat situația în una din hotărîrile sale. Este semnat și ștampilat: România e o țară de BESTII!”

“Prima măsură pe care a solicitat-o a fi luată Gabriela Vrînceanu Firea Pandele, în numele comisiei parlamentare privind Roșia Montană, a fost dotarea membrilor comisiei cu mașini de teren puternice și comode. Adevărul e că, în Fundul Moldovei, de unde ne face binecuvîntarea să se tragă madam Pandele, îți poți plimba augustul banciu doar în mașini de teren, înainte să te lași cumpărat de o corporație străină.”

“Principalul candidat la funcția de președinte al blocului său, domnul Crinică Venturiano, s-a speriat teribil, pe fondul protestelor vehemente împotriva RMGC, că s-ar putea să rămînă și anul ăsta fără coledzi, și a declarat, cu titlu de părere personală, că proiectul de la Roșia Montană ar trebui retras sau anulat. Din nefericire pentru Crinică însă, nici măcar pe vecinii săi de bloc, unde speră să ajungă președinte de asociație, nu îi interesează părerile sale personale.”

“Ce au în comun ”minerii”, ”suporterii” și ”maidanezii agresivi”? Niște băieți cu ochi albaștri. Dar care este, totuși, diferența? Maidanezii nu pun flori.”

“În isteria generală legată de cîinii fără stăpîn, instituțiile statului, începînd cu Băsescu și terminînd cu ASPA-ul, aruncă toată vina în cîrca ONG-urilor. Am putea să punem ONG-urile la guvernare, măcar să știm o treaba!”

“Cu adevărat drăguț este faptul că doi dintre cei patru inițiatori ai proiectului legislativ privind începerea exploatării la Roșia Montană sînt miniștrii Mediului și al Culturii. Asta dacă mai era nevoie de vreo dovadă că lupii au fost puși paznici la oi.”

“Crinică Venturiano, cel mai de bun-simț cianurist al țării, a declarat recent că PNL nu își poate permite o ”atitudine emoțională” cu privire la proiectul de la Roșia Montană. Normal că nu, atitudinea lui Crinică nu poate fi decît una eminamente materială, mai ales că doamna Venturiano se află pe ștatul de plată al RMGC.”

August

“La fix un an după ce Băsescu s-a întors la Cotroceni, guvernul USL a dat liber exploatării cu cianuri de la Roșia Montană. Ca să facă dreptate pînă la capăt, așa cum au promis, useliștii nu mai au acum decît să se arunce singuri în pîrnaie.”

“După ce acum nici un an de zile mai-marii USL se jurau, cu bun-simț, pe lumina ochilor din cap, că nu vor da verde proiectului de la Roșia Montană, azi guvernul Ponta a aprobat, pe șest, legea care permite exploatarea minereurilor din zonă. Așa să aibă parte useliștii, de cum s-au jurat!”

“PNL afirmă sus și tare, prin vocea neobositului (sic!) său președinte, că nu participă la coabitarea cu Traian Băsescu. După care liberalii cer frumos voie să își numească un ministru și pupă mîna care îi tolerează și pe ei la guvernare.”

“În Bulgaria s-a intrat în cea de-a 62-a zi consecutivă cu proteste de stradă. Și în România Revoluția stă să înceapă, pentru că tocmai ce a scris Tanța pe blogul personal că este dezamăgită de Teo.”

“În ultima vreme, tot mai mulți români se împrumută la bănci pentru a putea să își cumpere ultimul model de iPhone. Și nu, nu își cumpără telefoane inteligente pentru a porni o Revoluție pe internet, ci doar pentru a posta pe feisbuc poze cu mîncarea din farfurie, înainte să o colmateze la maț.”

“Mai multe voci din mass media anunță intenția președintelui PNL, domnul Crinică Venturiano, de a-și lansa, la sfîrșitul săptămînii, printr-o mișcare surprinzătoare, candidatura pentru alegerile prezidențiale, în cadrul unui mega-show care se va desfășura la Constanța. Probabil că mișcarea s-a vrut a fi una mai din scurt, pentru a constitui cu adevărat o surpriză, dar a fost nevoie ca întîi să se afle rezultatele testului la limba engleză pe care Crinică Venturiano l-a dat în ”vacanța” sa din Statele Unite ale Americii.”

“nePreședintele Traian Băsescu a declarat azi că ”Ungaria a devenit un focar de instabilitate în regiune”. Cel mai probabil Băsescu se referea la evenimentele reprobabile din vara lui 2012, cînd însuși Viktor Orbán, premierul maghiar, a avut un amestec inacceptabil în treburile interne ale României și a contribuit la menținerea frauduloasă în funcția de președinte al țării a unui nenorocit de infractor corupt și lipsit de orice fel de onoare.”

“Invectiva.ro a aflat, în exclusivitate transfrontalieră și transbordarieră, care este motivul vacanței lui Victor Ponta la Miami. Astfel, se pare că Premierul a ținut cu tot dinadinsul să serbeze peste ocean Ziua Internațională a Pisicului.”

“Crin Antonescu a declarat recent că el este în continuare solidar cu Victor Ponta, ba chiar că este apropiat sufletește de liderul PSD. Antonescu a refuzat însă categoric să spună dacă el a fost bona pe care Ponta a luat-o în concediul de la Miami pentru copiii săi.”

“Tot mai multe voci îi acuză, în mod cu totul și cu totul nedrept, pe liderii USL, că nu fac nimic pentru a duce la îndeplinire sloganul din campania electorală care promitea dreptate pînă la capăt. Fals! Pe zi ce trece, USL face tot mai multă dreptate, și nu se va lăsa pînă nu va face dreptate pînă la capăt celor care spun că toți politicienii români sînt niște demagogi corupți și vînduți intereselor străine.”

“În sfîrșit, Teo Trandafir a recunoscut, spre liniștirea tuturor gospodinelor feminist-telenoveliste din toată țara și nu numai, că va prezenta în curînd o emisiune la Kanal D. Se pare că șefii de la televiziunea turcească erau foarte nemulțumiți de faptul că a scăzut un pic media de maneliști între vedetele postului.”

Continuarea AICI.

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg