Victoreeee…, dă-ţi două palme. Şi musai demisia -III-

ponta demisia III

Probabil că aproape oricui i s-a întîmplat să fie abordat pe stradă de un bișnițar, de un vînzător de piei de cloșcă ce a încercat să facă o mică afacere pe spatele și în detrimentul potențialului client.

Astfel de oameni de doi bani se găsesc la aproape orice colț din centrul Capitalei, negustori ce își vînd, în lipsă de altceva, propria onoare, în speranța că îl pot trage pe celălalt în piept.

Plecînd de la premisa că ei sînt foarte șmecheri, iar cel din fața lor, extrem de prost, îți bagă sub nas un obiect fără valoare și încearcă să ți-l prezinte ca fiind o ocazie unică pentru tine, care poți astfel să faci afacerea vieții tale.

Să zicem că încearcă să îți vîndă o pereche de adidași albi din vinilin, care se vor rupe cel mult după ce au fost încălțați de două ori. Bișnițarul îi va prezenta ca fiind ultima modă, ultima strigare în materie de materiale, cusătură și așa mai departe.

Tu, om cinstit, încerci să nu te ofensezi din prima că ești luat de prost și îi spui că încălțările pe care ți le vîră insistent sub nas nu sînt numărul tău. Nu-i nimic, poți să le pui niște hîrtie în vîrf, va plusa escrocul, și oricum e mai bine să fie mai largi, nu te bat la mers, șamd.

Tu te repliezi și îi spui că porți doar o anumită marcă de încălțări. El continuă ca și cum nu te-a auzit, aduce toate argumentele posibile și imposibile din lume și mai că te face să îți pară rău de ce om rău ești că nu vrei să accepți avantajoasa lui ofertă.

Atunci te hotărăști să iei taurul de coarne și îi spui pe șleau că nu cumperi de la el, mai ales că oricum nici nu ai bani la tine. Văzînd că așa nu merge, mai mult ca sigur că “cinstitul” din fața ta te va ruga să îi lași niște bani împrumut, că are tatăl decedat, mama în spital și sora gravidă. Eventual, îți lasă buletinul lui gaj și îți promite că îți va returna banii cu prima ocazie, adică la Sfîntul Așteaptă.

Cam așa se comportă și premierul Bok3, alias Victor Ponta, în problema legată de Roșia Montană. Prima dată a încercat să ne convingă de faptul că proiectul RMGC va aduce locuri de muncă. Nu l-a crezut nimeni, așa că a dat-o la întors, s-a jurat cu mîna pe portofel că la Roșia Montană trebuie rezolvată problema poluării deja existente.

Nici de data asta nu l-a luat nimeni în seamă, așa că a venit rîndul amenințărilor cu despăgubirile imense pe care noi toți va trebui să le plătim către RMGC, dacă nu se demarează proiectul.

Protestele au continuat, zeci de mii de oameni au ieșit în stradă, așa că Ponta s-a scoborît în mină, să îi scoată la suprafață pe cei 33 de actori care se jucau de-a greva foamei în muzeul galeriilor romane. Asta a fost chiar cea mai puțin veridică, așa că a fost neapărată nevoie de intervenția serviciilor secrete, care ne-au asigurat, prin vocea aceluiași Bok3, că sumbre interese străine pîndesc la hotarele țării, avînd interesul să nu fie demarat proiectul RMGC.

Nici asta cu “agenturili străine” nu a ținut și zeci de mii de oameni au continuat să protesteze în stradă împotriva proiectului RMGC.

Iar lui Ponta nu-i mai rămîne decît să ne-o bage pe aia că are tatăl decedat, mama în spital și sora gravidă. Buletinul nu trebuie să ni-l lase gaj, că pune garanția RMGC-ul.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg