Triunghiul Băsmudelor

doi ciini

În România ultimilor doi ani se pare că au venit extratereștrii, atît de dese sînt fenomenele inexplicabile din viața publică, demne de un Triunghi al Bermudelor politic. Astfel, unul după altul, următorele evenimente au uluit opinia publică:

În 2012, premierul Victor Ponta, avînd suportul absolut majoritar al populației, merge la Bruxelles să ”negocieze” modalitatea de desfășurare a referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu și se întoarce cu prag de 50%.

Deși aproximativ 90% din cei care au votat la Referendum pentru demitere, adică 7,5 milioane de oameni, au cerut demiterea lui Traian Băsescu, deși aveau un suport popular covîrșitor, liderii USL fac tot posibilul să îl păstreze în funcție pe zapciu.

Imediat după alegerile din decembrie 2012, deși obține o majoritate parlamentară în jurul procentului de 70%, care să îi asigure o stabilitate mai mult decît fermă pentru a guverna, premierul Victor Ponta semnează pactul de coabitare cu Traian Băsescu.

Deși se află pe cai mari, la guvernare, alături de PSD, avînd cel mai mare număr de primari și parlamentari de după 1990, PNL o ia la puțin timp razna, se comportă ca un avion intrat în vrie, al cărui pilot a adormit la manșă, rupe USL, se înscrie în PPE și, în cele din urmă, se prăbușește sub cizma băsisto-pedelistă, iar pilotul său iese pentru totdeauna din politică.

În lupta sa aprigă cu Traian Băsescu, Victor Ponta face tot posibilul să conserve, din poziția de Premier, sistemul băsist din Justiție și din toate celelalte instituții ale Statului.

Ponta și Iohannis candidează pentru poziția de Președinte al țării avînd practic amîndoi același program electoral, cel puțin în punctele importante: aservirea cît mai acerbă a României în fața SUA și UE.

Senin, Ponta iese la puțin timp de la începerea numărătorii paralele și recunoaște victoria lui Iohannis, deși jocurile păreau departe de a fi terminate.

Deși în primul tur Victor Ponta a avut un avans de 10% în fața neamțului, situația este practic inversată în turul doi, chiar dacă Iohannis a avut o prestație dezastruoasă în dezbaterile electorale dintre cele două tururi de scrutin. Cu toate acestea, neamțul reușeste o răsturnare de scor de 20%, în doar două săptămîni, infirmînd toate sondajele de opinie de dinaintea alegerilor, situație absolut neverosimilă, care nu a mai fost întîlnită în politica românească de după 1990.

În general vorbind, la toate alegerile prezidențiale în care au fost implicați, într-un fel sau altul, Băsescu și pedeliștii, victoria portocaliilor a fost una stranie, la mustață sau bazîndu-se pe o continuă înșiruire de evenimente neverosimile.

USL – Uniunea Social-Liberală, formațiunea care și-a propus să răstoarne regimul băsist și care avea în 2012 suportul majorității absolute a românilor, este istorie în doar doi ani de zile, unul din co-președinți a ieșit din viața publică, celălalt tocmai a pierdut alegerile și se confruntă cu spectrul iminent al pușcăriei, unul din cele două partide a fost deja înghițit de PD-L, iar celălalt va fi anihillat de DNA, în timp ce personajul care a contribuit decisiv la formarea Uniunii, Dan Voiculescu, este deja închis, în urma unui proces care a ridicat multe semne de întrebare.

Toate aceste evenimente și situații care exced sfera normalității converg, deloc întîmplător, în folosul evident al lui Traian Băsescu.

Iar felul în care Victor Ponta a recunoscut aseară, spășit, înfrîngerea, semănă izbitor cu declarațiile făcute de Premier la întoarcerea de la Bruxelles, în 2012, cînd a spus că nu are ce face decît să organizeze referendumul cu prag de participare de 50%.

Să fie toate aceste fenomene stranii doar un șir inexplicabil de coincidențe bizare? Să comploteze oare Universul, extratereștrii, destinul la bunăstarea și norocul perpetue ale lui Traian Băsescu și ale camarilei jegoase din jurul său?

Răspunsul îl poate da doar Angela Merkel!

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg