Toleranța la ipocrizie și dublu-standard -IV-

clotilda

Clotilde Armand, sîmburele corporatismului de factură neo-liberală impus de Stăpînirea străină în România, a declarat, a doua zi după tragedia de la Nisa, că susține ”deportarea tuturor celor care difuzează propagandă teroristă islamică”.

Imediat, foarte mulți români au declarat public că susțin deportarea tuturor străinilor din țara noastră, care difuzează propagandă vizînd terorismul economic, prin care se militează permanent, agresiv și foarte zgomotos pentru privatizarea ramurilor strategice ale economiei românești și a utilităților publice, laolaltă cu resursele naturale și tot ce mai e de spoliat în România.

Franțuzoaica lui Nicușor Dan manifestă aceeași mentalitate egoist-superioară ca toți ”cetățenii europeni”, obișnuiți să nu vadă mai departe de propriul interes și de lungul nasului, care nu dau doi bani de milioanele de vieți distruse de politica imperialistă dusă de UE și NATO, fie că ele se află în Nordul Africii, în Orientul Mijlociu sau în Europa de Est.

Deși pe teritoriul Franței tocmai s-a petrecut a treia tragedie de proporții în mai puțin de un an și jumătate, alături de celelalte atentate cu zeci de morți din Belgia și alte țări din occidentul Europei, nici un francez, belgian sau alt occidental nu a găsit de cuviință să spună: ne cerem scuze oamenilor din Nordul Africii sau Orientul Mijlociu pentru că țările lor au fost colonizate, spoliate, sărăcite, distruse de politica imperialistă a guvernelor pe care noi le susținem prin plata taxelor și impozitelor.

Nici măcar la nivel simbolic nu au putut fi auzite următoarele vorbe: ne pare rău că i-am lăsat fără țări, fără perspective, fără nici o șansă la o viață normală. Regretăm că ei au ajuns iobagii noștri, pe care îi exploatăm pe salariul minim. Sau, mai rău, că au ajuns refugiați, deportați, trăitori la periferia societăților noastre occidentale.

În schimb, toată lumea, începînd cu capii politici și terminînd cu cetățenii occidentali de rînd, insistă cu mizerii de genul: ”nu ne lăsăm intimidați, nu ne vom schimba modul de viață, vom lupta sa păstrăm status-quo-ul”.

Se preferă astfel să se marșeze pe teoria nocivă și de inspirație fascistă a conflictului dintre civilizații, prin care oamenii sînt convinși că apartenența la religii diferite face conviețuirea imposibilă.

Chiar nu își pune nimeni problema? Chiar poate cineva să creadă că cel care a condus camionul îi ura atît de tare pe oamenii pe care i-a făcut praf și pulbere doar din cauza diferenței de religie?

Cît de convenabil pentru cei care spoliază popoare întregi din Nordul Africii și Orientul Mijlociu, dar care s-au hotărît să își asuprească și proprii cetățeni, prin însistențele de a adopta legi de tip big brother și încercarea de a suspenda drepturile civile în numeroase țări europene!

Trompetele establishmentului actual din Europa, păpușile cărora le trag sforile marile corporații și cetățenii sufocați de propria autosuficiență precum Clotilde Armand uită să menționeze că în Nordul Africii și Orientul Mijlociu situația este dezastruoasă nu din cauza religiei pe care o au oamenii din acele zone, ci tocmai în urma intervențiilor repetate, de-a lungul istoriei, a imperiilor din vestul Europei.

Pentru respectarea adevărului istoric, regimurile socialiste din Irak, Siria și Afganistan au instaurat învățămîntul obligatoriu pentru toată lumea, inclusiv pentru femei.

În timpul acestor regimuri din istoria țărilor din zona Orientului Mijlociu, femeile au renunțat să mai poarte burka, erau tratate pe picior de egalitate cu bărbații, au fost încurajate să devină medici, profesori, să ocupe funcții de conducere.

În Siria, Irak, Libia, Egipt și alte țări din Africa de Nord și Orientul Mijlociu, regimuri socialiste precum cele ale lui Saddam Hussein, Muammar Gaddafi, Nasser, Hafez și Bashar al-Assad au adus un nivel de trai ridicat pentru cetățenii lor, împreună cu o normalitate comparabilă cu cea din România anilor ’70.

Dar nu a fost bine, pentru că lipsea ”democracy”.

Așa că au fost create Al-Qaeda și Isis, care să lupte cu comunismul (sic!) și să aducă ”democrația”.

Voilà!

Vive la democracy!

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg