Sa-mitul seriozității germane

Motto:
“Mulțumesc, o Doamne mare / Pentru a ta îndurare / Pentru tot ce tu mi-ai dat / Că-s țăran, că-s țăran bogat!” – Cîntecul gospodarului din Ardeal.

Ultimele săpături arheologice au arătat că orașul Sibiu este locuit preponderent de o populație ce își trage rădăcinile dintr-o veche rasă de ciobani parveniți, samiții.

Samiții și-au căpătat acest nume pentru că, una-două, ei puneau de cîte un samit. Astfel, samiturile din Sibiu se țin, încă din istorie, cel puțin o dată pe an, atunci cînd samiții își atîrnă slana în clopotnițele bisericilor din oraș.

Se știe că samiții, popor de viteji, au o mare dragoste pentru grofii sași care i-au tras sute de ani pe roată. Din acest motiv, ei preferă să îi spună orașului lor reprezentativ Hermannstadt, în memoria civilizației pe care le-a adus-o imperiul austro-ungar, cînd nici nu aveau voie să umble ziua prin oraș.

Culmea civilizației samite s-a petrecut în anul lui Dumnezeu 2007, cînd Hermannstadt-ul a fost desemnat capitală culturală europeană. Cum singura cultură la care excelează samiții este cultura de bacterii, a cheagului ce stă la baza formării brînzei, în 2007 toată România a trebuit să pompeze sume considerabile de bani în urbea samiților, ca să le recunoască și lor noii grofi de la UE dreptul de a fi culturali.

Drept mulțumire, mulți samiți au putut fi auziți atunci spunînd că Hermannstadt-ul a devenit în sfîrșit Capitală, în locul Bucureștiului – na! na! na! și sîc! sîc! sîc!, devoalînd o mare angoasă istorică legată de provincialismul civilizației ciobănești.

Cei mai mari dușmani ai samiților din Hermannstadt sînt bucureștenii, cărora le spun, în pur grai european, mitici.

Luptători aprigi, samiți își apără mentalitatea de provinciali încuiați cu vitejie, spărgînd farurile sau geamurile mașinilor de mitici ajunși prin Hermannstadt, ori de cîte ori li se ivește ocazia.

Samiții din Hermannstadt nu vorbesc limba română. Ei vorbesc limba europeană, pentru că sînt europeni. De exemplu, la chiftele ei spun piftele.

Așa se face că, fiind ei, samiții, cei mai europeni dintre ciobani, vor ține pe 9 mai un (nou) mare samit, de data asta dedicat grofilor de la UE.

Cu această ocazie, se pare că samiții vor schimba numele orașului lor din Hermannstadt în Culaiemannstadt!

Culaie este o mare căpetenie a samiților, ce s-a făcut remarcată în ultimii ani printr-un europenism și un globalism ieșite din comun: s-a plimbat prin toată Europa și prin toată lumea pe banii românilor.

Civilizația samită capătă, treptat, noi admiratori de vază. Se știe că premierul României, madam Veorica Vasilica, este o filo-semită convinsă. Ea ar vrea să fie și o filo-samită, dar Ciobanul Culaie, căpetenia samiților din Culaiemannstadt, nu a invitat-o și pe ea la samit.

Că doar e samitul lui personal, de pe moșia mamei sale samite: invită doar pe cine vrea burdihanul lui umplut cu slănină afumată.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg