Realitatea de după oglindă -III-. Iluzia democrației

Diferența între ”Stînga” și ”Dreapta”, din perspectivă economică, în România zilelor noastre, poate fi descrisă, pe scurt, cam așa:

Spui ”Stînga”, spui PSD, spui baroni locali, spui contracte cu dedicație. Baronul local își face o firmă care primește toate lucrările de (să spunem) asfaltări din județ.

Influența politică omoară eventuala concurență, firma baronului local mai umflă, pe ici, pe colo, costurile, dar pînă la final își îndeplinește obligațiile contractuale și execută lucrările.

Caz concret: Județul Teleorman, în care toate drumurile naționale și județene sînt impecabile.

Spui ”Dreapta”, spui restul lumii, spui contracte acordate prin licitație publică, la care participă cu șanse doar cei foarte bogați, marile concerne internaționale.

Contractul îl primește doar concernul cu cea mai mare influență politică externă.

Concernul străin încasează toți banii contractului din prima, primește și stimulente de la Stat și alte bonificații, pentru că ”oferă locuri de muncă”, ia toți banii și pleacă de unde a venit, ștergîndu-se cu contractul acolo unde îi pupă ”Dreapta” românească globalistă pe străini.

Caz concret: Bechtel.

Dacă ”Stînga” doar ne escrochează ”puțin”, cît să devină niște baroni locali milionari în euro, cu ”Dreapta” rămînem și fără lucrări, și cu banii luați.

Ba mai primim și lecții de democrație, ”rule of law” și MCV.

Primii mai lasă loc de întors, îi mai lasă și pe alții să trăiască, pentru că rămîn aici și au nevoie să se arate mărinimoși. Ceilalți rad tot, ca lăcustele, și pleacă mai departe.

În rest, în ceea ce privește măsurile concrete privind demnitatea națională și atitudinea față regionalizarea țării, vinderea activelor publice pe doi lei, sub forma așa-ziselor privatizări, cheltuirea de miliarde și miliarde dolari, pentru a cumpăra armament, defrișările demente, dictatura serviciilor secrete și a capitalului, pe scurt, trădarea intereselor naționale, nu prea există diferențe între ”Stînga” și ”Dreapta”.

Concluzia?

Cînd trebuie să alegem între ”Stînga” și ”Dreapta”, avem de fapt de ales între hoții noștri, șmecherașii autohtoni, care fură local, versus marii criminali economici internaționali.

Avem de ales între a fi niște coloniali săraci și sărăciți, fără nici un fel de drepturi, tolerați pe moșiile marilor boieri autohtoni, respectiv iobagi pe feudele corporatiste ale multinaționalelor.

Și nici măcar alegerea asta nu ne aparține nouă tot timpul.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

1 thought on “Realitatea de după oglindă -III-. Iluzia democrației

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg