În prezent, lupta politică a devenit foarte greu de mimat, din moment ce partidele și personajele ce se revendică a fi ”de dreapta” au atins o cotă a lipsei de conținut atît de înaltă, că au devenit de-a dreptul penibile, nemaifiind crezute și votate decît de o mică minoritate, a talibanilor ce susțin pînă la moarte relația Băsescu-Macovei-Soros-Iohannis.
Cum ochii fraierilor trebuiau luați, totuși, cu ceva, pentru că sînt chestii mult mai importante de mascat – regionalizarea, cumpărările de armament de la americani, continuarea cedării pe doi lei a activelor Statului, prin privatizări și/sau listarea lor pe bursă -, Stăpînirea străină a scos din pălărie lupta dintre PSD și DNA.
Acum, PSD mimează lupta cu Sistemul mafiot, format din încrengătura obscură de magistrați și securiști ce conduce România, dar liderii partidului sînt devoalați, rînd pe rînd, că au fost ba în vie, ba la pîrlit porcul, cu unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai acestui Sistem, Laura Codruța Koveși.
Asta în ciuda mandatului popular masiv și fără echivoc primit de PSD la ultimele alegeri, care a adus partidul condus în prezent de Liviu Dragnea la Putere tocmai ca să destructureze acest Sistem.
Prin urmare, cei ce urmăresc, cu sufletul la gură, ”lupta” dintre Dragnea și Koveși, trebuie să se aștepte la un final complet fîsîit al piesei de teatru: nici liderul PSD nu va înfunda pușcăria, nici șefa DNA nu va fi destituită de actuala coaliție de guvernămînt.
Cît timp România este o colonie, nici Koveși, nici Iohannis, nu vor pleaca, decît atunci cînd decid cei ce conduc colonia. Această tristă realitate a fost clară ca lumina zilei imediat după alegeri, cînd Dragnea s-a dus cu sărut-mîna la americani.
Adică la cei ce îi țin în brațe pe Luluța și Culaie.
România a fost martoră, în doar cinci ani de zile, din 2012 și pînă în prezent, la trei răsturnări nedemocratice ale rezultatului votului popular, la călcarea în picioare a voinței alegătorilor și întoarcerea cu 180% a sensului mandatelor oferite de români celor care i-au amăgit cu demagogie și promisiuni deșarte.
Atît la referendumul pentru demiterea lui Băsescu, cît și la alegerile generale din 2012 și, ulterior, din 2016, românii au votat masiv USL și PSD, care au promis debăsificarea instituțiilor Statului și apărarea interesului national. Ce a urmat, știe toată lumea.
În aceste condiții, cum se mai poate aștepta cineva ca Luluța și Culaie să primească binemeritatul șut în fund dat de alegători?
Mai există naivi care cred că în România e democrație și că votul lor contează?