Nici nePremierul bok 2 nu ştie ce este MRUşinea

mihai-razvan-ungureanu-in-jocuri-politice

nePremierul bok 2, pe numele său de securist MRU, s-a stropşit ieri la oamenii bătuţi de soartă din judeţele calamitate de iarnă. Întocmai ca un cîine asmuţit de stăpînul său, MRU s-a auzit spunînd că Guvernul nu poate plăti lenea la nesfîrşit, că este inadmisibil ca Armata să muncească la dezăpezire în timp ce nefericiţii de sinistraţi huzuresc prin case la căldură.

De aici se poate vedea că, spre deosebire de bok 1, care a fost doar un prost fudul, un executant fără minte al ordinelor venite de la Cotroceni, bok 2 nu se va mulţumi doar cu atît. Nu, bok 2 este o slugă aspiraţională, care speră nici mai mult nici mai puţin să devină Băsescu 2, să îşi egaleze stăpînul în ticăloşie şi grobianism.

Altfel nu se poate explica sîngele rece, specific pregătirii sale profesionale dealtfel, cu care MRU a mitraliat, încă din prima zi de mandat, nişte oameni care se luptau cu disperare pentru supravieţuire şi care pînă la urmă îi plătesc lui de ani de zile salariul de birocrat obraznic şi inutil. La ce altceva ne puteam aştepta de la un nenorocit de securist, sluga devotată a superiorului său ierarhic?

Iar despre bun simţ sau de prezenţa unei minime cantităţi de ruşine nici nu poate fi vorba în cazul lui MRU. Cum să poţi vorbi de ruşine în cazul unuia care execută fără crîcnire, şi nu de azi, de ieri, ordinele lui Băsescu? Ba, mai mult, cît de gros obraz să ai ca să te joci şi de-a Prim-Ministrul, dar şi de-a şeful Serviciului de Informaţii Externe în acelaşi timp, în dispreţul total al legii şi al cetăţenilor acestei ţări?

Însă definitoriu pentru caracterul de nimic al lui MRU este un episod pe care multă lume se pare nu îl cunoaşte sau l-a uitat. Aşa cum se ştie, Ungureanu a fost titularul portofoliului de la Externe în perioada 2004-2007, în guvernul lui Călin Popescu-Tăricenu. Tocmai datorită caracterului său duplicitar şi faptului că servea doar intereselor lui Băsescu, fiind un cal troian în guvernul Tăriceanu, premierul de la acea vreme l-a silit să îşi înainteze demisia.

Lucru care s-a şi întîmplat, nu înainte însă ca MRU să dubleze, înainte să plece din funcţia de ministru de Externe, salariul reprezentantului României în conducerea Iniţiativei de Cooperare Sud-Est Europeană, post pe care urma să îl ocupe chiar el.

Altfel spus, profitînd de funcţia de ministru de Externe pe care încă o deţinea, MRU şi-a dublat sieşi salariul în postul în care urma să fie numit ulterior. Mare om, mare caracter.

Cît priveşte declaraţiile belicoase pe care le tot face de cînd a ajus prim-ministru, bok 2 uită un singur lucru, şi anume că orice bok pe limba lui piere.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg