Lili de la loto iese mereu în cîştig

liliana-minca

În ciuda condiţiilor foarte grele de trai din ultima perioadă de timp şi a modului de viaţă precar pe care mulţi dintre ei sînt siliţi să îl adopte din cauza sărăciei, românii nu trebuie să dispere încă pentru că mai au o şansă.

Atîta timp cît cineva este dispus să lupte neînfricat pentru ei, să îşi sacrifice liniştea personală şi echilibrul sufletesc în scopul susţinerii semenilor neajutoraţi, să dea de pămînt cu ticăloşii care vor să spolieze acest popor, parcă mai există o speranţă.

Ca o leoaică. Ba nu, ca o tigresă eroină care îşi apără puii. Aşa se luptă Liliana Mincă, fostă Ghervasuc, pentru cunoscători – Lili de la loto, prin toate studiourile de televiziune, mari şi mici, în emisiuni de factură politică sau nu. Şi-ar da şi pîinea de la gură, şi-ar rupe şi hainele de pe ea, fără să ceară nimic, nici măcar recunoştinţă, dar doar ca să vadă cum o nedreptate este reparată, cum un român sărman este ajutat, cum spiritul naţional este susţinut să nu se stingă.

Iar românii, bucureştenii din sectorul 4 mai precis, nici măcar nu au catadicsit, în nepăsarea lor de oameni mici, să voteze aşa minune de femeie în postul de parlamentar, atunci cînd le-a făcut onoarea, anul trecut, să le permită să îi acorde încrederea.

Mai ales că ar fi fost prima dată cînd Lili de la loto, această Ecaterina Teodoroiu a studiourilor de televiziune, se învrednicea să îi gratuleze pe români cu aşa un prilej de mîndrie. Căci pînă să candideze pentru un post de deputat în Colegiul 19, Lili Mincă a slujit cu abnegaţie patria din diverse funcţii publice, culminînd cu cea de şefă a Loteriei Naţionale, dar şi a Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor, ambele instituţii prin care s-au învîrtit sume colosale de bani de-a lungul timpului.

Ceea ce dovedeşte că sînt absolut false acuzaţiile cum că şi-ar fi cosmetizat cv-ul, că ar fi doar o amărîtă de secretară cu studiile făcute după ce a ajuns în funcţiile de conducere, dar cu o gură bogată şi alte calităţi fizice pe care nu vrem să le amintim aici. Cum nici porecla de “căpuşa Loteriei” nu poate fi decît o încercare josnică de denigrare venită din partea unor oameni de nimic, a unora care nu sînt altceva decît nişte duşmani ai poporului.

Cum altfel ar susţine-o liderii partidelor din opoziţie pînă în pînzele albe, promovînd-o de cîte ori au ocazia şi îndemnîndu-ne să avem toată încrederea în dumneaei, dacă acuzaţiile amintite mai sus ar fi altfel decît false? Mai ales că politicienii din Opoziţie sînt cei ce vorbesc de un nou mod de a face politică, de o Românie a bunului simţ, de politicieni al căror singur scop în încercarea de a ajunge la putere nu este altul decît slujirea cetăţeanului.

În nici un caz discursul lor electoral nu pomeneşte de oameni avansaţi pe alte principii decît cel al meritocraţiei. Aşa că Lili de la loto ar trebui să aibă şi alte talente în afară de cele ştiute deja, şi anume că a fost foarte apropiată de anumite cercuri din Partidul Conservator încă dinainte de a se încrie chiar ea în acest partid şi că se pricepe ca nimeni alta să ajungă în funcţii de conducere la instituţii ale statului ce învîrt foarte mulţi bani.

Problema este că nu se ştie în ce mod i-a ajutat pînă acum doamna Mincă pe concetăţenii săi ca să fie aşa o figură vizibilă în rîndul politicienilor Opoziţiei. Cert este însă că pe ea se ajută foarte bine şi nu de ieri, de azi. Iar tentativa, fie şi eşuată, de a ajunge în Parlament prin participarea la alegerile parţiale pentru Colegiul 19, nu reprezintă decît un nou pas înainte în cariera fostei secretare a lui Victor Athanasie Stănculescu.

Şi foarte probabil că viitoarele alegeri o vor găsi iar pe liste, candidînd pentru un post bine plătit din bani publici şi avînd toată susţinerea şefilor săi pe linie politică. Ba, mai mult decît atît, dacă Uniunea Social Liberală va repurta succesul zdrobitor pe care unii îl anticipează pentru alegerile de anul viitor, nu ar fi exclus să o vedem pe Lili de la loto ocupînd cu augustul său dos vreun scaun ministerial.

Cît priveşte Uniunea Social Liberală, dacă va continua să atace Puterea cu vîrfuri de lance precum madam Mincă, fostă Ghervasuc, liderii săi nu trebuie nici să se mire, nici să se supere, dacă va avea un succes deplin propaganda portocalie ce îi îndeamnă pe români să nu se mai prezinte la vot pentru că, nu-i aşa, toţi politicienii sînt la fel.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg