“Lebăda” Boagiu cîrîie tot mai strident

anca-boagiu

Anca Boagiu este figura fruntaşă din PD-L căreia colegii, şi nu contează motivele pentru care fac asta, îi spun “lebăda”. Iar asemuirea cu o lebăda, pasăre care a fost întotdeauna un simbol de frumuseţe, delicateţe şi gingăşie, ar trebui să fie o mare cinste pentru fostul ministru al Transporturilor.

Mai ales că Boagiu dă dovadă de tot atîta delicateţe şi gingăşie precum un buldog înţepat de albină. Mai mult decît atît, în loc să încerce să se ridice la înălţimea numelui pe care este strigată de către mult prea curtenitorii săi colegi de partid, Anca Boagiu nu face decît să cîrîie strident aproape în fiecare zi, să se stropşească gălăgios, isterică şi gureşă ca o gaiţă prost-crescută, la adversarii politici şi nu numai.

Pentru că nu doar concurenţii politici ajung să fie ţinta bolboroselilor fără noimă scuipate pe bandă rulantă de către “lebădă”. Nu, victime nevinovate au ajuns inclusiv sau, mai ales, cetăţenii neştiutori, care nu au nici o vină că nu se pot ridica la înălţimea viziunii şi a propagandei pedeliste de partid şi de stat.

Ba chiar şi elementele naturii au fost puse în situaţia de a-şi cere scuze că au stat în calea măreţelor realizări ale Ancăi Boagiu din perioada în care a ocupat cu augustu-i, scuzaţi, dos, scaunul de ministru.

Iarna a fost de vină că jumătate din drumurile ţării au fost acum două luni impracticabile. Dealurile şi văile patriei poartă vina de a împiedica realizarea de autostrăzi. INMH-ul nu e în stare să oprească ninsoarea, iar cetăţenii de rînd au pretenţia să circule toată ziua, bună-ziua, pe şosele şi căi ferate. Chiar şi rîul, ramul, mai ales ramul, la locomotivă, au fost folosite în bătălia epopeică a ministrului Transporturilor Anca Boagiu de a ţine ţara în mişcare.

Cetăţenii, ca de obicei, ignoranţi şi nerecunoscători. Spre marea lor ruşine, au rămas indiferenţi atunci cînd “lebăda” îi anunţa victorios că guvernul Boc, ultimul din care ne-a blagoslovit pe toţi cu înţelepciunea ei, este cel mai de succes executiv care a putut fi întîlnit pe aceste meleaguri. Că guvernarea pedelistă a scos ţara din criză, că a adus creşterea economică şi că, în general, mare noroc au avut românii cu aşa minunăţie de guvernanţi cu stea în frunte.

Nu au putut însă românii să rămînă indiferenţi şi atunci cînd au fost toţi siliţi, cu mic, cu mare, să îşi încalţe maşinile cu cauciucuri de iarnă. Din zeci de mii de piepturi pline de patos au fost înălţate calde ode recunoscătoare la adresa “lebedei”, mai ales că limba română este foarte ofertantă pentru nişte cetăţeni care vor să îşi exprime sincer sentimentele, în condiţiile în care abia au după ce să bea apă, dar sînt siliţi de o măsură aberantă să tot jongleze, la interval de cîteva luni, cu cauciucurile.

Tot răul spre bine, căci acum, în pragul campaniei pentru alegerile locale, avem cu toţii ocazii tot mai numeroase să ne exprimăm recunoştinţa pentru Anca Boagiu şi PD-L. Mai ales că pedeliştii, aşa cum îi ştie toată lumea, au obraji groşi precum cauciucurile de iarnă, care nu au, prin urmare, cum să crape de ruşine. Iar Boagiu nu numai că va candida pentru postul de primar al Constanţei, dar poate fi văzută tot mai des făcînd campanie pe la televizor pentru tinere mlădiţe portocalii, cum ar fi, de exemplu, Silviu Prigonă.

Că PD-L e un partid care umblă cu cioara vopsită şi încearcă să o prezinte că ar fi un papagal cam ştie, la ora asta, marea majoritate a românilor. Mai mult decît atît, că pedeliştii vor să îşi vopsească pînă şi partidul, să îl preschimbe peste noapte din portocaliu în verde şi să se jure că nu au fost ei cei care au spoliat într-un mod barbar această ţară în ultimii patru ani, are o oarecare noimă.

Dar este de-a dreptul impardonabilă din partea lor insistenţa de a ne vinde ca pe o lebăda o gîscă proastă.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg