Jos guvernul trădător și cianurist!

sir mici a lot

Motto: “Proiectul Roşia e şi va fi blocat pentru că nu toţi politicienii pot fi cumpăraţi ca Băsescu.” – Victor Ponta, octombrie 2011.

Guvernul Victor Ponta trebuie să își dea demisia! Trebuie să cadă și să plece unde vede cu ochii, pentru că, la nici un an de cînd USL-ul a preluat guvernarea, a reușit să calce în picioare toate promisiunile făcute în campania electorală.

Dacă nu pleacă de bunăvoie, guvernul USL trebuie ajutat, prin proteste de stradă, să găsească drumul drept, calea către locul răcoros în care merită să își relaxeza creierii încinși de setea de bani și putere.

În prezent, Victor Ponta, ca și Băsescu, ocupă în mod fraudulos scaunul de demnitar public, pentru că nici el nu mai reprezintă pe nimeni în înalta funcție în care s-a cățărat mișelește.

Ponta a ajuns Premier în urma unor angajamente foarte concrete pe care USL-ul și le-a luat, înainte de alegeri. Angajamente privind respingerea proiectului RMGC, interzicerea exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică, protecția mediului, oprirea dezastrului și a jafului din pădurile patriei, susținerea ariilor naturale protejate, respectarea vieții oamenilor și a animalelor sălbatice și domestice deopotrivă.

Nu i-a obligat nimeni pe useliști să încheie un acord cu asociațiile de protecție a animalelor, să promită că nu vor trece la eutanasierea cîinilor fără stăpîn de pe străzi. Nu le-a pus nimeni mîna la spate să promită oprirea proiectului Roșia Montană și interzicerea gazelor de șist!

Nu au fost forțați de o putere obscură să promită “relansarea companiilor de stat, nu prin privatizare pe bani puțini și comisioane mari, ci prin asigurarea unui management privat și prin soluția clasică și sănătoasă a retehnologizării.”

Nu și nu. Singura forță care i-a obligat să facă toate aceste promisiuni a fost disperarea de a ajunge în funcții, fuga oarbă după averi, insoțite de demagogia ieftină și superficialitatea cronică de care au dat dovada mai toți liderii Uniunii.

Mai mult decît atît. USL-ul a promis că ca veni cu un nou mod de a face politică, pentru a se distanța de mizeriile fără seamăn, cel puțin pînă la acea oră, pe care le făcuseră Băsescu, Boc și Udrea.

USL-ul a ținut să se jure că va veni cu “politica bunului-simț”, că va lupta cu Băsescu pînă la ultima picătură de energie, că va pune economia pe roți, că va stopa jaful din economie, că va duce o politică ce va servi interesului național. Ei au spus-o, nu noi.

Acum, că are pîinea și cuțitul în mîini, USL-ul nu doar că nu vine cu o politică a bunului-simț, dar liderii săi dau dovadă de o nesimțire realmente nemaiîntîlnită pînă acum, reușind să îi depășească la acest capitol pînă și pe netrebnicii de băsiști.

Nici nu a preluat bine puterea și USL-ul s-a pus pe coabitare cu Băsescu, a trecut la întărirea mafiei din Justiție. Cîinii fără stăpîn sînt acum prigoniți mai abitir ca niciodată, braconajul în ariile naturale protejate, aprobat de la centru, e în floare. USL-ul a dat liber la explorările legate de gazele de șist, exploatarea fiind la un colț, iar robinetul cu cianuri de la Roșia Montană e gata-gata să fie deschis.

Economia e tot în groapă, șomajul a crescut, hoțiile și furtișagurile merg pe bandă rulantă, așa cum limpede s-a putut vedea în urma scandalului legat de ajutoarele de minimis oferite întreprinderilor mici și mijlocii.

Deși cu greu s-ar fi putut imagina așa ceva, atitudinea useliștilor în fața UE și FMI este una chiar mai servilă decît a lui Băsescu și compania, iar vinderea ultimelor active viabile ale economiei naționale continuă și mai abitir decît pe vremea PD-L-ului. Despre nivelul de trai al populației, în ciuda promisiunilor și gogorițelor venite dinspre USL, ce să mai vorbim…

În general vorbind, tot ce nu și-au permis Băsescu, Boc și Udrea să facă în patru ani de zile fac acum Ponta și Antonescu.

Se poate vorbi, fără a exista nici un fel de teamă de greșeală, de o monstruoasă trădare pe care PSD, PNL și PC au pus-o la cale, în dauna celor ce le-au votat!

Pentru toate acestea, premierul Bok3 al USL trebuie să plece!

Dar nu înainte să își dea singur două palme drastice, să îi sară ochelarii de pe fața de îmbuibat, de fariseu ipocrit ce își afișează steagul cu Che Ghevara la balconul viloiului.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg