Invectiva.ro îl provoacă pe Băncescu să răspundă acuzațiilor ce i se aduc

raspuns bancescu

În ziua de marți, 10 februarie 2015, Invectiva.ro a profitat de ”discuția on-line” pe care Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al A.S.P.A., a avut-o cu cititorii hotnews.ro, pentru a arăta, încă o dată, ce oameni de factură reprobabilă au ajuns să fie responsabili cu luarea deciziilor de interes public și cu cheltuirea a milioane de euro din banii noștri, ai tuturor.

Astfel, Invectiva.ro l-a interpelat public pe Răzvan Băncescu, adresîndu-i trei întrebări, pentru al căror răspuns formulat în zeflemea, ”la mișto”, dar și cu o evidentă tentă agresivă, de amenințare, Hingherul șef al Capitalei ar fi fost deja destituit, dacă am fi trăit, cu adevărat, într-o țară civilizată.

Dealtfel, toate răspunsurile adresate de Băncescu celor nemulțumiți de activitatea A.S.P.A. au fost în aceeași notă, fiind deja de notorietate conflictele deschise pe care șeful A.S.P.A. își permite să le aibă cu susținătorii animalelor, din poziția lui de trăitor pe bani publici.

Este inadmisibil ca deținătorul unei funcții remunerate de Primăria Generală a Capitalei, deci din banii cetățenilor Bucureștiului, care îi pun astfel pîinea pe masă lui și familiei sale, să manifeste în continuare o atitudine arogantă, zeflemitoare și agresivă, de amenințare, la adresa opiniei publice.

Dacă pe el atît îl duce capul, ca și pe Sorin Oprescu, cel ce îl ține în mod necondiționat în brațe, Consiliul General al Capitalei trebuie să ia de urgență măsurile ca astfel de indivizi, care jignesc din funcții publice plătitorii de taxe și impozite ai Bucureștiului, să facă aroganțe pe la ei pe acasă și nu în numele municipalității.

Pentru a dovedi cele afirmate mai sus, prima întrebare adresată de Invectiva.ro lui Răzvan Băncescu a sunat astfel:

”1. De ce nu respectă (Răzvan Băncescu) deciza CA Bucuresti, care a decis în vara lui 2014 SUSPENDAREA NORMELOR DE APLICARE ale Legii “Ionuț”, după care funcționează A.S.P.A.?

În prezent, toți angajații A.S.P.A., care prind, încarcerează și ucid cîini sînt, ca atare, INFRACTORI DE DREPT COMUN. Iar Băncescu este șeful lor, cel mai mare infractor. Nu este o jignire, este ceea ce a decis CA Bucuresti!”.

Iată și răspunsul halucinant:

”1. Respectarea hotararii Curtii de Apel Bucuresti nu atrage neaplicarea prevederilor OUG 155 privind gestionarea cainilor fara stapan (cu modificarile si completarile ulterioare). In lege sunt definiti toti pasii fluxului capturare-adapostire-adoptie/revendicare-eutanasiere.
Acest flux a fost aplicat inclusiv pentru cainii din zona Theodor D. Sperantia – Decebal, sector 3”.

După cum se vede, Hingherul șef a îndrăznit să îl amenințe pe cel ce a pus întrebarea în numele Invectiva.ro, prin publicarea, fără nici o legătură cu chestiunea abordată și total ieșită din context, a zonei din București în care se afla cel ce a întrebat.

Amenințarea este evidentă, publică și îl avertizează, în cel mai pur stil golănesc, pe cel ce a pus întrebarea: ”vezi că știu unde ești, vin peste tine!”.

Consiliul General al Capitalei trebuie să ne spună dacă, în atribuțiile A.S.P.A., intră și identificarea I.P.-urilor de la care sînt puse întrebări publice, on-line, lui Răzvan Băncescu. Cei ce nu susțin metodele barbare ale hingherilor și sifonarea banilor publici practicată de direcția din PMB ce se ocupă de cîinii fără stăpîn trebuie oare să se aștepte la vizite acasă? Să știm măcar, ca să îi întîmpinăm cum se cuvine!

Atitudinea golănească și violentă a lui Răzvan Băncescu nu este însă o noutate. Este deja de notorietate publică ieșirea incalificabilă pe care șeful A.S.P.A. a avut-o la adresa iubitorilor de animale, bătaia în plină stradă cu aceștia și faptul că, în cadrul răfuielilor în stil mafiot la care se dedă, a provocat în mod intenționat un accident rutier în care a rănit un copil.

Așteaptă oare Consiliul General al Capitalei ca această spirală a violenței în care este implicat Răzvan Băncescu să aducă, inevitabil, și consecințe grave la adresa integrității fizice a cetățenilor Bucureștiului, înainte de a lua măsurile care se impun?

Nu este suficient că un europarlamentar german s-a sesizat deja, în fața acuzelor schizofrenice pe care Băncescu le-a adus asociațiilor de protecție a animalelor din România, Germania și Danemarca?

În ceea ce privește aspectele legale la care au făcut referire întrebarea pusă de Invectiva.ro și așa-zisul răspuns al Hingherului șef, Hotărîrea civilă Nr. 1882/2014, din data de 20 iunie 2014, a Curții de Apel București, a dispus suspendarea executării H.G. nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cîinilor fără stăpîn.

De precizat că articolul 108, alin. (1) și (2) din Constituție , stipulează că ”Guvernul adoptă hotărîri și ordonanțe”. ”Hotărîrile se emit pentru organizarea executării legilor”.

Punerea unei ordonanțe în executare, după suspendarea hotărîrii care îi stabilește normele de aplicare, se face deci în mod arbitrar, după ureche și după bunul plac al celui care interpretează actul normativ așa cum îi convine lui.

În răspunsul său, Băncescu pretinde că banda mafiotă pe care o conduce ar respecta OUG 155 privind gestionarea cîinilor fără stăpîn (cu modificările și completările ulterioare), afirmație absolut mincinoasă.

Astfel, în OUG 155 nu se face nici o trimitere cu privire la regulamentele de ordine interioară ale serviciilor de gestionare a cîinilor fără stăpîn și nici nu condiționează accesul în adăposturi al vizitatorilor de aceste regulamente, prevederile fiind concise și clare, la articolul 2, aliniatul 5: ”programul de lucru în relație cu publicul al adăposturilor pentru cîini fără stăpîn va fi zilnic, de luni pînă vineri, în intervalul orar 10,00 – 18,00”.

Or, toată lumea, pînă și Băncescu, știe că acest lucru nu se întîmplă, iar accesul publicului în lagărele A.S.P.A. se face conform mofturilor și ifoselor pe care binevoiesc să le manifeste hingherii zilnic.

Mai mult decît atît: chiar site-ul oficial al A.S.P.A. afișează programe de lucru pentru vizitele publicului total diferite față de cele prevăzute în OUG 155, după care minte Băncescu că funcționeză, precum și un regulament aberant și abuziv pe care probabil că l-a visat noaptea Coordonatorul de proiecte (sic!).

În plus, cireașa de pe tort, hingherii își permit să interzică, după bunul lor plac, accesul vizitatorilor în lagărele de exterminare ale A.S.P.A., pe criterii doar de ei știute. Există chiar și o listă cu persoane indezirabile în adăposturile A.S.P.A., listă ce îi conține pe cei ce nu îl pupă toată ziua în cur pe Băncescu, așa cum este obișnuit și care a fost expusă o lungă perioadă de timp pe același site oficial, ca o mărturie de netăgăduit a lipsei cronice de respect față de lege.

În fapt, A.S.P.A. nu a respectat, niciodata, nici prevederile HG nr. 1059/2013, privind normele de aplicare ale OUG nr. 155/2001, nici normele din Ordonanță. Activitatea direcției din Primăria Generală a fost, încă de la înființare și pînă în prezent, un lung șir de ilegalități pentru care nu a răspuns nimeni și față de care nici o instituție a Statului nu s-a sesizat pînă acum.

A doua întrebare pe care Invectiva.ro i-a adresat-o lui Răzvan Băncescu a sunat astfel:

”2. De ce nu respectă (Răzvan Băncescu) cetățenii Capitalei, fie ei și iubitori de cîini? Este conștient de faptul că “iubitorii de cîini” îi plătesc salariul și îi pun familiei lui mîncarea pe masă?”.

Iar răspunsul a venit, în nota de batjocură specifică lui Băncescu:

”Respect toti cetatenii dar nu tolerez derapajele care duc la incalcarea drepturilor fundamentale.”

Probabil că numeroasele agresiuni la care au fost supuși cetățenii Capitalei de către hingheri, bătrînele cărora le-au fost luați cu japca cățeii din lesă, cetățenii care s-au trezit cu cîinii furați din curți, activiștii loviți cu mașina de Hingherul șef, asociațiile pentru drepturile animalelor defăimate și jignite de acesta, au avut parte de aceste tratamente tocmai ca dovadă a respectului nemăsurat de care se bucură din partea lui Răzvan Băncesu și a autorităților Statului care îl țin în brațe.

În ceea ce privește drepturile fundamentale ale cetățenilor, se vede treaba că bucureștenii au doar dreptul de a plăti taxe și impozite, căci opinia lor oricum nu interesează pe nimeni.

Cea de-a treia întrebare pusă de Invectiva.ro a fost:

”3. De ce nu își face (Răzvan Băncescu) publică declarația de avere, el fiind un director în cadrul Primăriei Generale? A numărat vreodată cîte încălcări ale legii face, doar cînd respiră?”.

Răspunsul este unul care ne-a lăsat fără cuvinte:

”Eu nu sunt director, astfel nu fac parte din categoria functionarilor publici. Din acest motiv nu mi-am publicat declaratia de avere si declaratia de interese.
Politia judiciara, parchetele si instantele sunt singurele in masura sa verifice/ancheteze aceste aspecte.
Cand respiram se aplica “legile” fizicii/chimiei.”

Solicităm Consiliului General al Capitalei să ne răspundă conform cărei prevederi legale o direcție din PMB, cum este A.S.P.A., nu este condusă de un director, ci de un ”coordonator de proiect”. Asta cu atît mai mult cu cît HG nr. 1059/2013, privind normele de aplicare ale OUG nr. 155/2001, este suspendată și, ca atare, A.S.P.A. nu are voie să funcționeze după un regulament intern propriu!

Dacă Răzvan Băncescu este un privat, să nu mai fie plătit din bani publici, ba, mai mult, să fie trimis să aplice “legile fizicii/chimiei” pe cont propriu, la el acasă, și nu ca reprezentant al municipalității, încălcînd virtual toate normele legale și de bun-simț cunoscute!

În fața acestei ofensive de nemaintîlnit a mîrlăniei, a neam-prostiei, a agresivității și a ilegalităților pe banda rulantă, la care sînt supuși cetățenii Capitalei de către Hingherul șef, Invectiva.ro, alături de Grupul Social Pentru Apărarea Drepturilor Animalelor – A.D.A. și mai multe O.N.G.-uri, vorbind în asentimentul a mii de bucureșteni, care simt insultați și prejudiciați aproape zilnic de acțiunile caracteristice unui grup infracțional organizat ale A.S.P.A., cere Consiliului General al Capitalei demiterea lui Răzvan Băncescu de la conducerea direcției PMB.

Dacă este cu adevărat bărbat și nu se manifestă doar agresînd căței fără apărare, lovind copii cu mașina, amenințînd iubitorii de animale sau elucubrînd în cadrul unor așa-zise interviuri aranjate, Invectiva.ro îl provoacă pe Răzvan Băncescu să se apere de aceste acuzații în cadrul unei dezbateri publice, echilibrate, la care să participe și cei ce susțin cauza cîinilor fără stăpîn, nu doar întrebători plătiți să îi ridice mingea la fileu.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg