Gradul bate papionul

plesu_basescu

Doamnelor şi domnilor, gata, e oficial. Dacă cineva dintre dumneavoastră mai avea dubii în privinţa caracterului de independent, de supuraţiune a societăţii civile, în ceea ce îl priveşte pe candidatul pentru Primăria Generală ce răspunde la numele (de cod ?) Nicuşor Dan, lucrurile s-au limpezit fără doar şi poate.

Andrei Pleşu a anunţat, printr-un articol publicat în Dilema Veche, că îl susţine în cursa electorală pe cel amintit mai sus. Cum ar veni, marele gurmand a pus bomboana pe coliva candidaturii micului independent.

Nici nu se putea altfel…

Poate că totuşi domnul Pleşu ar fi avut alte , scuzaţi, gusturi, mai rafinate, pe măsura calităţii sale incontestabile de fin intelectual, în ceea ce priveşte contingentul de candidaţi, mari şi mici, la diferitele funcţii publice din administraţia Capitalei. Dar, dacă aşa a venit ordinul de sus, domnia sa a trebuit să se supună cu plăcere.

Poate i-ar fi făcut campanie unui fin intelectual, ce face, ca şi el, un act de bravură din faptul că umblă cu un de-gît-legău atîrnat de jugulară, cum este domnul Paleologu. Dar dacă nu se poate, nu se poate.

Doar trebuie unite toate eforturile “societăţii civile” pentru a-l urca pe Nicuşor cît mai sus în grad, pardon, în sondaje, ca să ştie şi doamna Udrea pe ce i se duc banii.

Căci un candidat care are ca unic ţel în viaţă şi singur motiv de mîndrie, în acelaşi timp, faptul că pune piedici în calea realizării proiectelor Primarului General, Sorin Oprescu, nu poate fi decît un alt biet pion aflat pe ştatul de plată al Reginei.

Or, se ştie că, deşi este scos la înaintare, cu pieptul în faţă, gata oricînd de sacrificiu, pionul are întotdeauna mai mulţi nebuni, gloabe şi turnuri de control gata să îi susţină poziţia.

În ceea ce îl priveşte pe domnul Pleşu, nu poate fi decît de înţeles, pînă la urmă. Nu numai că nu se putea rupe de ţîţa de la care curge şuvoiul cald al banilor publici, dar i-ar fi fost pur şi simplu imposibil să îi facă fie şi un pic de campanie lui Teoader Paleologu.

Gîndiţi-vă numai la cîte resurse ar fi trebuit să risipească stafful de campanie ca să îl suie pe bicicletă.

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg