Fantomele de la operetă

După ce PSD-ul tocmai ce și-a trîntit al doilea guvern, la un an de zile după victoria istorică din alegerile parlamentare, de la finele lui 2016, se poate spune că situația politică din România se prezintă de fapt astfel:

Nu există Putere democratic aleasă, din moment ce nimeni nu reprezintă voința populară, liber exprimată cu ocazia ultimelor alegeri generale, cînd milioane de români au cerut înlăturarea lui Koveși din fruntea DNA și au votat pentru o poziție demnă a României în fața ”aliaților” din SUA și UE.

Opoziția, formată din Zapciul Culaie, PSD, serviciile secrete și DNA, face tot posibilul pentru menținerea status-quo-ului și înăbușirea voinței populare. Pentru asta, PSD-ul este capabil inclusiv de circul fără seamăn la care o supus o țară întreagă, prin jocul de-a desemnatul și retragerea de prim-miniștri.

Pe eșicherul politic mai pot fi uneori întîlnite, pentru că nu se poate spune cu certitudine că există, niște fantome, popular denumite stafii politice.

Forme reziduale de energie, adevărate reziduri umane, ele au dispărut din spectrul material, concret, al lumii noastre, trăind în niște lumi cunoscute doar pentru ele.

Fantome de operetă, ele nu mai sperie pe nimeni, avînd ca principală activitate să țopăie în Piața Victoriei, să facă guverne din umbră și să se ia de gît cu himere ca anticomunismul și lupta cu rușii.

Pentru a reintra în jocul politic, Cioloș, Orban, PNL și USR, fantomele de pe ”dreapta”, care se declară acum gata să intre la guvernare și cer pe un ton imperios alegeri anticipate, nu de un nou tur electoral ar avea nevoie.

Lor le trebuie un poltergeist.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg