Domnul Goe legionarul

mrudomnugoe2

Ca să nu rămînă şi anul ăsta repetent şi pe dinafara Parlamentului, după ce a rămas fără postul călduţ de securist plătit de la stat, mam’ mare, mamiţica Băsescu şi tanti Miţa Macovei i-au promis lui MRU, acest Domnul Goe al politicii româneşti, să îi facă puişorului partiduleţ de jucărie.

Şi cum puişorul a fost foarte impacient şi, pe un ton de comandă, a zis încruntat că vrea de urgenţă partid de dreapta, mam’ mare, mamiţica Băsescu şi tanti Miţa Macovei l-au scuipat pe băiat să nu îl deoache şi au purces, repede-repede, cu el de mînuţă, pe la toţi legionarii patetici care fac degeaba umbră pămîntului prin Bucureşti, ca să îi încropească mititelului de-o formaţiune politică.

Acum, cu partiduleţul prins frumos sub pamblica pălăriei de paie de la costumul de mariner, Domnul Goe legionaru’, frumos gătit şi dichisit ca la o zi mare,a luat trenul accelerat ca să plece în Europa, să se laude în stînga şi în dreapta, dar mai ales în dreapta, cu jucărioara sa.

– Nu!… nu e voie să scoţi capul pe fereastră, mititelule! îi zice însă Teodor Baconschilui d. Goe, şi-l trage puţin înapoi.

– Ce treabă ai tu, urîtule? zice mititelul smucindu-se.

Numai că, fără să fie cu băgare de seamă la vorbele unora care amestecă mai cu spor decît el în oala urît mirositoare a politicii, Domnul Goe s-a aplecat pe geam mai mult decît era cazul şi a pierdut pălăria. Partiduleţul, prins de pălărie, sub pamblică.

– Mamiţo! mam’mare! tanti! Să oprească! zbiară Goe, bătînd din picioare. Mi-a zburat pălăria! să opreascăăă!!!

Doar că mamiţica Băsescu şi tanti Miţa Macovei au la dispoziţie un aparat uriaş de propagandă, başca numeroase servicii secrete şi un grup numeros de slugi pupincuriste, pe care le-au pus de au adus înapoi partiduleţul mititelului.

Păcat însă de pălărie!… Ce-o să facă d. Goe în Europa cu capul gol? Mai ales că nici păr nu prea are!… s-ar întreba oricine, care nu ştie cîtă grijă au mamiţica Băsescu şi tanti Miţa Macovei şi cîtă prevedere. Cum era să plece băiatul numai cu pălăria de paie? Dacă se întîmplă să plouă, ori răcoare? Şi mamiţica Băsescu scoate din săculeţul ei un coif de hîrtie cu poleială verde şi portocalie, pe care îl pune pe creştetul puişorului.

– Parcă-i şade mai bine cu coiful!… zice tanti Miţa Macovei scuipîndu-l să nu-l deoache, apoi îl sărută dulce.

– Cu ce-i nu şade lui bine? adăugă mamiţica Băsescu, şi-l scuipă şi dumneaei şi-l sărută.

– Lasă-l încolo! Că prea e nu ştiu cum!… Auzi d-ta! Partid nou şi pălărie!zice Teodor Baconschi, prefăcîndu-se foarte supărat. Uite, pînă şi Neamţu a declarat despre el că devine din ce în ce mai mult o dezamăgire pentru electoratul de dreapta!

– Ce faci, soro? Eşti nebună? Nu ştii ce simţitor e? zice însă tanti Miţa Macovei. E lucru mare, cît e de deştept!

– E ceva de speriat, parol! adaugă şi mamiţica Băsescu. Nu aţi văzut? Tot ICR-ul, toată intelectualitatea legionară, toţi proştii cu ifose din societatea civilă se uită în gura lui! Apoi, către Goe:

– Cine mă pupă… uite!… ciucalată!

În sfîrşit, trenul ajunge la destinaţie. Toată lumea coboară. Cocoanele îl iau pe Goe de mînuţă, să îl treacă, pentru a cîta oară, strada. Apoi opresc o trăsură şi îi comandă celui ce o conducea:

– La Bulivar, birjar! La Bulivar!…

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg