Circuitul băsismului în natură

antonescucrin

Eșecul Elenei Udrea de a pune -scuzați- gheara pe conducerea PD-L a stîrnit un puseu de veselie în rîndul multora dintre cei care nu îl mai suportă pe Traian Băsescu. Doar că, luați de valul urii împotriva cuplului Udrea-Băsescu, foarte puțini și-au mai acordat răgazul să privească lucrurile cu un ochi obiectiv și critic.

Numai dacă ne gîndim la feluritele încercări de manipulare venite dinspre palatul Cotroceni în ultimii opt ani și următorul scenariu nu mai pare foarte fantezist: Udrea candidează la mișto pentru conducerea PD-L, pierde, Băsescu se dezice de partid și în felul ăsta îi credibilizează în ochii publicului larg pe Vasile Blaga și restul cetei vesele de băsiști infecți.

Oricum, în lumina ultimelor evenimente, PD-L-ul, care nici măcar acord de coabitare nu are semnat cu Băsescu, mai are un pic și se situează pe o poziție mai anti-prezidențială decît însăși deștepții de lideri ai USL, care parcă nu știu ce ticăloșii să mai întreprindă pentru a-și dezamăgi alegătorii.

Și chiar dacă lucrurile nu stau chiar așa și Udrea a pierdut pe bune, prea multe moitve de bucurie tot nu ar fi pentru cei ce au visat că vor putea trăi într-o țară care să nu fie condusă de o mafie politică trans-partinică.

Nici nu a apucat bine Blaga să fornăie din poziția de proaspăt reales în fruntea PD-L, că președintele PNL Crin Antonescu a și început să îi trimită bezele dulci și drăgăstoase. În zadar s-a chinuit ulterior Antonescu să dezmintă o posibilă alianță între liberali și pedeliști.

Privirile pofticioase pe care le aruncă președintele PNL în galantarul portocaliu arată că este mai mult decît dispus să îi păcălească pe consumatorii de harneală de dreapta și în loc de carne de bou sau de vacă liberală să le vîre sub nas măgari de la PD-L.

Este deja evidentă noua reașezare a intereselor politice autohtone, încercarea de a crea un sistem politic bipolar cu doar doi jucători. Și uite așa se joacă fata, PSD pe stînga și PNL pe dreapta, cu alaiul de uneperiști, pedeliști și alți băsiști și securiști de bine înghițiți de cele două partide căci, nu-i așa, nimeni nu trebuie să rămînă pe dinafara ciolanului.

În acest sens trebuie remarcată și mișcarea de forțe de pe piața media și întărirea tot mai accentuată în ultima vreme a RTV pentru că, iată, nu se poate ca Ponta să nu aibă și el o televiziune de știri care să îi ridice mingea la fileu, după modelul Voiculescu sau Băsescu!

Din cîte se pare, înțelegerea a fost deja semnată și parafată: nimeni nu rămîne în aer, nici măcar Băsescu și Udrea care, chiar dacă nu se vor regăsi în unul din cei doi mamuți politici, și-au asigurat certificatele de virginitate și pot fi liniștiți că vor trăi fără grijă pînă la adînci bătrineți.

Doar nu vă așteptați ca în viața asta Parchetul General și DNA-ul să fie conduse de niște oameni cinstiți și independenți. Sau SRI-ul și ceilalți centrii de putere, că tot veni vorba.

Putem asista, din păcate, la o re-așezare pe termen lung a distribuției de putere în România, aranjament ce nu are nimic de-a face cu interesele populației sau cu bunăstarea comună a locuitorilor acestei țări.

Jocul democratic și, ca atare, Democrația însăși sînt foarte aproape de a fi anihilate, din moment ce începînd cu 2016 nu va mai exista alternativa la vot.

Românii vor avea de ales între două fețe ale aceleiași monede, între două forțe politice care, lăsînd la o parte forma fără fond a apartenenței lor la stînga sau la dreapta eșicherului politic, reprezintă aceleași interese și răspund comenzilor la care a răspuns pînă acum și Traian Băsescu.

Un băsism perpetuu s-a așternut deja peste țară și el va fi prelungit mult și bine, prin alternanța la guvernare a PSD și PNL, cu tot cu băsiștii care se află deja în aceste partide, în funcții de conducere, și care vor mai fi cooptați la putere și de acum înainte.

Așa cum foarte bine se poate vedea, în ceea ce privește băsismul, nimic nu se pierde, totul se transformă!

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

1 thought on “Circuitul băsismului în natură

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg