Al Patrulea Reich -VII-. Turnul de Fildeș

EU-Nazi

Fără să realizeze încă, cetățenii Bătrînului Continent se confruntă în prezent cu spectrul, mai apropiat decît ar fi crezut și cei mai pesimiști, al unor vremuri foarte urîte, cărora vor trebui să le facă față.

Visul frumos al Uniunii Europene este gata să se transforme într-un coșmar, iar mulți dintre europeni dorm încă liniștiți în fața pericolului ce îi pîndește.

Departe de idealurile enunțate inițial, Uniunea Europeană (UE) și instituțiile sale se dovedesc a nu fi altceva decît un Turn de Fildeș în care stau cocoțați niște birocrați profund corupți și total desprinși de realitatea pe care o trăiesc oamenii de rînd din Europa.

Scopul acestui Turn de Fildeș, construit de marile corporații internaționale, este tocmai îndepărtarea factorilor de decizie politică ai UE de nivelul solului, pentru a nu auzi frisonul din ce în ce mai puternic de uimire nemulțumită ce a început să scuture tot mai mulți cetățeni din Europa, indiferent de țara în care trăiesc.

Oamenii de rînd se văd din ce în ce mai des și mai grav prejudiciați de deciziile aberante ale UE, de legi impuse arbitrar și gîndite doar pentru a servi interesele economice ale marilor concerne și corporații internaționale, în dauna simplilor cetățeni.

Încet, dar sigur, directivele venite dinspre Turnul de Fildeș se revendică din ce în ce mai mult de la ”valorile” în numele cărora Adolf Hitler a declanșat, acum doar 75 de ani, unul dintre cele mai oribile măceluri din istoria omenirii.

Corifei ai UE din diferite țări pot fi acum auziți vorbind despre implementarea a diferite măsuri în evidentă contradicție cu respectarea drepturilor elementare ale omului, drepturi ce au fost cu greu cîștigate, în urma unor bătălii îndelungi și pline de sacrificii.

Ca urmare a politicii de austeritate dementă impusă în ultimii ani de Comisia Europeană propriilor cetățeni, în ciuda tuturor regulilor economice și chiar a evidenței, ca o consecință directă a neo-liberalismului sălbatic propăvăduit și aplicat cu fanatism de factorii de decizie ai Uniunii, nu mult le-a trebuit unor capete mai înfierbîntate dintre cele ce au ajuns să conducă țări și destine în Europa să vorbească deschis, public, despre eutanasierea celor ce nu au mijloacele materiale pentru a beneficia de asistență medicală.

Ura, instigarea la xenofobie și segregaționism, clasificarea oamenilor, în funcție de originea lor, în privilegiați și cetățeni de mîna a doua, atît de specifice regimului hitlerist, sînt din nou propăvăduite ca element de superioritate, ca modalitate de desprindere de vechile și demodatele concepte umaniste.

Idei similare cu cele ale lui Hitler, împotriva cărora Europa s-a ridicat acum 75 de ani să lupte cu prețul sacrificiului suprem al atîtor milioane de oameni, au ajuns să fie acum prezentate ca dovada de civilizație și europenism, iar cei ce nu se aliniază sînt considerați și tratați ca niște înapoiați.

În urma ultimelor alegeri pentru Parlamentul European s-a putut vedea cu ochiul liber cum interesele cetățenilor din țările de pe Bătrînul Continent nu sînt apărate de nimeni și că întreg procesul electoral nu este decît o gogoriță.

Deși pînă acum au pozat în adversari politici aflați pe poziții ireconciliabile, în susținători ai unor doctrine incompatibile una cu cealaltă, popularii și socialiștii europeni nu au avut nici o problemă să bată palma, să facă un blat jegos pentru obținerea unei monstruoase majorități, prin care să se pună la adăpost de partidele euro-sceptice și de cei care încearcă să facă auzite în Parlamentul European nemulțumirile cetățenilor de rînd.

În fapt, ultimele alegeri europarlamentare au oferit dovada incontestabilă că nu există Parlament European, nu există politicieni europeni, nu există politică europeană și nu există Uniunea Europeană – există doar niște butaforie pentru prostirea maselor, pentru a putea fi implementate fără prea mari frisoane sociale interesele și politica monstruoasă a corporațiilor.

Naziștii care conduc Uniunea Europeană nu au acum nici o problemă să vorbească despre Vladimir Putin ca fiind noul Hitler. Dar parcă Hitler a fost fructul putrezit oferit Europei de Germania, iar nu de Rusia!

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

1 thought on “Al Patrulea Reich -VII-. Turnul de Fildeș

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg