Zapciul Culaie, o resursă umană dezastruoasă -II-

Motto:
“Mulțumesc, o Doamne mare
Pentru a Ta îndurare,
Pentru tot, tot ce mi-Ai dat,
Că-s țăran, da-s țăran bogat!”.

Nu, nu e cîntecul lui Iohannis. E un cîntecel inept de pe youtube, cică pentru copii.

Poate e gîndit să vină în întîmpinarea educației financiare din școală, sau așa ceva.

În școala din România, în care există zeci de licee anul ăsta în care nici un elev nu s-a declarat dornic să dea examenul de Bacalaureat.

În România, țara din UE cu cea mai mare pondere a abandonului școlar timpuriu.

În România, țara cu cei mai slabi indicatori statistici din UE legați de calitatea actului de învățămînt, dar și de condițiile materiale de trai ale copiilor și adulților.

Da, în țara noastră, rușinea Europei în privința procentului din PIB alocat Educației, un zapciu autist, Zapciul Culaie de la Sibiu, are inconștiența să vorbească, să se laude chiar, cu educațea (sic!) financeară (sic! sic!) pe care o primesc copiii în școală.

Nu, bă Zapciule, nu e educație, e propagandă a unui regim extremist de dreapta, de factură neo-liberală dusă dincolo de limitele suportabilității pentru oamenii de rînd.

Este lauda deșănțată a capitalismului turbat și a marilor deținători de capital care au distrus fără scrupule țara asta în ultimii 30 de ani.

Copiii de clasa I nu mai visează azi la căței și pisicuțe, la jocuri, la mașinuțe și păpuși, visează să își fac o firmă, că se fac oamenii de afaceri, investitori pe bursă, că fac bani, că au bani, bani, bani și iar bani. În timp ce mulți dintre ei se zbat într-o sărăcie lucie.

Voi, nemernicilor, ați distrus iremediabil România de azi și v-ați făcut stăpîni peste țara noastră. Acum aveți grijă să nu aibă nici o șansă nici viitorul acestui popor.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg