Voi nu sînteți ”de dreapta”, bă, voi sînteți doar proști! -III-

Cei cu gîndire liberală s-au lăudat întotdeauna tocmai cu libertatea gîndirii lor, cu faptul că pot avea opinii, puncte de vedere, că își pot susține argumentat afirmațiile și că nu se limitează la ochelarii de cal ai unei doctrine rigide.

Or, actualii reprezentanți ai PNL, în frunte cu Orban, Cîțu, Turcan, Rujatu’, Vijelie și toată ceata de pitpalaci sînt de un dogmatism înfiorător, au idei puține, dar fixe, repetă iar și iar la nesfîrșit aceleași șabloane de limbaj și aceleași stereotipii cu care acresc o țară întreagă de ani de zile.

Ei sunt o adevărată rușine pentru noțiunea de liberal, sînt cei mai dogmatici politruci, niște aparatciki mai mărunți și mai aliniați decît a putut PCR-ul visa vreodată să aibă.

În fapt, nu au nici o legătură cu doctrina liberală, ci cu demența libertariană neo-liberală, de care țin cu dinții încleștați, ca dovadă că unicul lor scop este distrugerea statului român.

PNL-ul de azi nu are nici în clin, dar nici în mînecă, cu capitalismul clasic, de sorginte liberală, ci încearcă să impună pe toate căile posibile un laissez-faire capitalism ce frizează în multe aspecte turbarea fascistă.

Adevăratele politici liberale le-a implementat în România PSD-ul, cu tot cu accentele paradoxale și contradictorii de conservatorism, care pot fi întîlnite la unii din membrii partidului.

PSD-ul, la rîndul său, nu are nimic de-a face cu socialismul și toate măsurile pe care le-a aplicat au vizat propășirea capitalului, nu a muncitorilor.

Dar pînă și în PSD se mai aud, fie și sporadic, opinii, voci distincte, politicieni care se comportă și dovedesc că sînt oameni.

În PNL însă, nici pomeneală. Robotul care conduce de drept partidul l-a transformat într-o navă de borgi fără chip și fără personalitate, simpli receptori și diseminatori ai propagandei dictate de creierul central.

Și nu, normal că ăla nu are cum să fie Robotul Culaie, asocierea lui cu un creier sfidează logica și bunul-simț.

Creierul central al borgilor “liberali” este oculta internațională, care urmărește nici mai mult nici mai puțin desființarea statelor naționale, acapararea resurselor, exploatarea oamenilor de rînd și distrugerea programatică și sistematică a țări întregi.

În consecință, cu cei de la PNL pur și simplu nu se poate vorbi, ei nu dialoghează, fac doar propagandă violentă.

Dacă s-ar face anunțul că săptămîna viitoare un asteroid gigant va lovi Pamîntul și va duce la dispariția vieții de pe Terra, răspunsul ”liberalilor” va veni în secunda doi, invariabil: ”Guvernul Orban a luat din timp toate măsurile și sîntem foarte pregătiți să întîmpinăm asteroidul, grație viziunii de dreapta a PNL”.

Și, neapărat, PSD e de vină (cu variațiunea Firea), pentru că au cheltuit inutil banii și nu avem acum fonduri pentru rachete fotonice, să deviem cataroiul.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg