Nu există om întreg la cap care să își dorească războiul.
Cu toate acestea, pînă să intre trupele rusești în Ucraina, provocările Vestului la adresa Federației Ruse și a lui Vladimir Putin au fost numeroase, constante și violente.
Rusia a fost literalmente înconjurată de baze NATO care, să nu uităm, e o organizație militară, nu de răspîndire a păcii.
SUA, NATO și aliații lor din Vestul Europei au încălcat în ultimii ani în numeroase rînduri diferite tratate internaționale, atît în ceea ce privește înarmarea, cît și legate de dreptul la autodeterminare al unor țări independente.
Au încălcat flagrant drepturile omului, culmea, în numele democrației.
Au pus umărul la formarea la Kiev a unui regim dictatorial de factură neo-nazistă, Ucraina devenind centrul mondial al extremiștilor de dreapta, care au provocat în permanență Moscova și s-au dedat la crime împotriva populației rusofone.
Cînd naziștii făceau crime împotriva populației rusofone, nu condamna nimeni din Occidentul cel progresist războiul și nu cerea nimeni pace.
Rusia a fost ținta a numeroase provocări, vezi cazurile Skripal și Navalnîi, în urma cărora i s-au impus numeroase sancțiuni fără nici o altă motivație în afară de aceea că așa au vrut Washingtonul, Londra și Bruxellesul.
Marea Neagră colcăie de ani buni de forțe NATO, care au încercat în fel și chip să stîrnească flota rusească, țările membre NATO din Estul Europei – România, Polonia, Țările baltice au menținut un ton belicos și extrem de jignitor la adresa Moscovei.
Și cine îl face pe Putin dictator?
Joe, Boris, Ursula și Trudeau, rușinea lumii, care în ultimii doi ani s-au luptat cu propriile popoare și au încercat să le deposedeze de drepturi.
Crema imperiului globalist, cei care iau măsuri ce țin de dispariția rasei umane și de crearea omului nou, fără tradiție, fără morală, fără drepturi, digitalizat, fără liber arbitru și chiar fără sine.
Războiul nu a fost început de Putin și Rusia.
Războiul a fost început de multă vreme de forțele imperiului globalist, iar Rusia a rămas din păcate ultimul bastion al normalității din Europa.
Apelurile la pace nu către Putin și regimul de la Kremlin trebuie făcute, ci către demenții care nu pot trăi fără moarte și fără război, care au întreaga economie bazată pe complexul militar industrial, care și-au manifestat în ultimii ani setea criminală de expansiune imperialistă în țări precum Irak, Siria, Libia, Afganistan, Panama și, iată, Ucraina.
Da, mor și suferă oameni nevinovați.
Dar criminalii nu sînt la Moscova.
Iar cei care susțin acești criminali nu fac decît să fie părtași la crimă.