Rebeliunea neo – liberală -VIII-. Epilog: Falimentul

Preambul:

”Reducerea cheltuielilor publice nu este singura cale de a reduce deficitul bugetar. Lucrul ăsta se poate face și prin creșterea veniturilor la bugetul statului.” – Adrian Câciu, actualul ministru de Finanțe, fost haiduc pe Facebook, care a înghețat toate salariile și indemnizațiile la nivelul lui 2021, în condițiile unei inflații de două cifre în 2022.

Guvernul Ciucă e cea mai mare trădare la adresa intereselor României din ultimii 30 de ani, mai ales dacă luăm în calcul și contextul internațional și noua paradigmă politică internațională, singura în momentul de față: globaliști versus suveraniști.

O trădare la care toată ”clasa politică” din România participă cu entuziasm.

Lucrurile se schimbă în mod rapid în lume, băieții se reorientează, toată lumea vorbește despre sfîrșitul globalizării și de REORIENTAREA SPRE PRODUCȚIE a economiilor, dimpreună cu protecționismul economic.

Numai la noi, proștii noștri sînt încremeniți în proiect, batman-batman, fonduri europene, Prin Nănărău (PNRR), globalizare, zona euro, zona schengen, zona zoster, uniunea europeană șamd șamd șamd.

Ba, în condițiile în care toată Europa chițăie efectiv după surse de energie și Germania își redeschide minele de cărbune, Guvernul Pinociucă din România vinde termocentrala Mintia și pregătește o ordonanță, cum altfel, de urgență, prin care elimină cărbunele din sistemul energetic național, pentru că așa ne cere Comisia Europeană în Prin Nănărău.

Adevărate acte de trădare a interesului național, o cît se poate de evidentă acțiune concertată de subminare a economiei naționale, la care iobagii proști și umili din România cască gura, se scarpină în cap și așteaptă în continuare să le vină voucherele care nu valorează nimic.

În mod similar, refuzul Ministerului Agriculturii de a opri exportul de alimente, ca și al întregului Guvern trădător de neam și țară de a sprijini de urgență, cu toate mijloacele, agricultura și industria alimentară din România.

Asta în condițiile în care, de la începutul războiului din Ucraina, 23 de țări s-au orientat către protecționismul alimentar, potrivit Institutului Internațional de Cercetare a Politicii Alimentare, un think-tank din SUA.

Afacerile încep să se reorienteze către producție, guvernele fac tot posibilul să își țină resursele naturale și producția acasă, să creeze din nou economii naționale, ca urmare a lumii polarizate, a blocurilor politico-economice și a sfîrșitului globalizării pe care le-a consfințit războiul din Ucraina.

Politicile anti-naționale și de distrugere a României continuă însă, populația este tot fără apărare în fața Stăpînirii străine și a dictaturii capitalului.

Miniștrii PSD nu au făcut decît să îmblînzească foarte puțin aceste politici, ceea ce nici nu e mare lucru, pînă la urmă, în condițiile unui extremism feroce al turbaților “de dreapta”.

Altfel, Zapciul Culaie grăiește de cîte ori are ocazia cum că nu se impune o taxă pe cifra de afaceri a companiilor, pentru că nu e nici momentul și nici nu ar fi corect față de marele capital.

Da, lasă că se impune cocîrjarea săracilor cu taxe și impozite, înghețarea salariilor, supra impozitarea pensiilor, sărăcirea și mai mult a bătuților de soartă din zona asistaților social.

Toate astea în contextul exploziei prețurilor și a sărăcirii accelerate a unei populații deja aduse la sapă de lemn de doi ani, noiembrie 2019 – noiembrie 2021, de demență neo-liberală.

Mai ales că înghețarea veniturilor înseamnă prăbușirea nivelului de trai, în condițiile în care în 2022 se anunță o inflație de două cifre.

În Ungaria au crescut impozitele pe supermarketuri și au introdus impozitul pe cifra de afaceri a multinaționalelor, ca măsură pentru suplimentarea veniturilor la buget. România crește în schimb fiscalitatea pe clasa medie – inferioară, adică pentru românii care încă nu sînt muritori de foame.

În România ultimilor doi ani, austeritatea a mers mînă în mînă cu creșterea datoriei publice într-un ritm mai mare decît cel al PIB, deci adîncirea dezechilibrelor în plan macroeconomic, sub-dezvoltare și sărăcie pentru populație, pe fondul jafului generalizat la care se dedau, fără rușine și fără ocolișuri, cei ce dețin pîrghiile de putere, în numele stăpînilor lor dinafara țării.

Într-un cuvînt: neo-liberalism. Colonialism de factură neo-liberală. Jefuirea avutului public național și privat individual de către neo-colonialismul globalist neo-liberal.

Bani pentru pensii, alocații și salarii nu se găsesc și nu se vor găsi. În schimb, se găsesc foarte multe miliarde pentru înarmare, pentru vaccinuri, pentru refugiați ucraineni și orice ce alte mofturi și pretenții are Stăpînirea străină de la noi.

România, țară care ar putea să își asigure independența energetică și alimentară, se confruntă cu una din cele mai mari inflații din Europa, pe fondul scumpirilor aduse de importurile de energie, combustibili și alimente, mai ales că politicile în aceste domenii nu mai sînt trasate la București, ci impuse de interesele străine.

Iar PSD a achesat fără rezerve la neo-liberalismul dus pînă în pînzele albe, care va duce prin guvernul Pinociucă colonia România la faliment.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg