Oficialitățile de la București ar vrea să fie ”mai catolice decît Papa”, în privința Rusiei

Climatul de prietenie și bună-vecinătate din regiune este pus serios sub semnul întrebării de prezența masivă a trupelor NATO în România și în special de prezența marinei SUA în Marea Neagră, care devine un butoi cu pulbere posibil să se aprindă la cea mai mică scînteie, a declarat luni, 19 martie 2018, Excelența Sa Valery Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România, unei delegații restrînse de români, cu care a purtat o întrevedere deosebit de cordială.

În ciuda divergențelor apărute de-a lungul timpului între România și Rusia, există în istorie și numeroase aspecte care leagă cele două țări, a mai declarat ambasadorul rus la București, care a subliniat că, în pofida imaginii create de mai multe mass media din România, intențiile Moscovei în legătură cu România și, mai ales, așa-zisa amenințare rusă nu au nici o legătură cu realitatea.

În prezent, bazele NATO se găsesc mult mai aproape de teritoriul rus decît se aflau pe vremea URSS și a Organizației Tratatului de la Varșovia, iar Rusia nu face altceva decît să acționeze pentru propria securitate și pentru menținerea stabilității globale.

Federația Rusă încurajează, de la nivelul ambasadei sale la București, schimburile culturale și artistice între popoarele român și rus, păstrînd o abordare deschisă în ceea ce privește posibilele oportunități reciproce de afaceri și comerț.

Federația Rusă este dispusă întotdeauna să intre pe calea dialogului bazat pe respect reciproc, inclusiv pentru lămurirea aspectelor mai puțin clare din relația bilaterală româno-rusă.

Acest lucru se poate realiza însă numai în măsura în care partea română va arăta, în mod reciproc, disponibilitatea necesară, fără a căuta o justificare pentru lipsa de acțiune în restricțiile, reale sau inventate, pe care le presupune apartenența la Uniunea Europeană.

În prezent, oficialitățile de la București încearcă să fie ”mai catolice decît Papa”, în ceea ce privește posibilele discuții și colaborări cu Rusia, deși alte țări din Uniunea Europeană nu au nici o problemă să își urmărească propriul interes economic și să negocieze cu Moscova aranjamente economice și comerciale reciproc avantajoase.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

1 thought on “Oficialitățile de la București ar vrea să fie ”mai catolice decît Papa”, în privința Rusiei

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg