JE SUIS BULEVARDUL KISELEFF!

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ AUTORITĂȚILOR ROMÂNE LOCALE ȘI CENTRALE

Indiferent de naționalitatea sa, generalul Pavel Kiseleff face parte integrantă din istoria României, numele său fiind legat de una din cele mai bune perioade ale istoriei poporului român.

A fost președinte plenipotențiar al divanurilor Moldovei și Țării Românești în timpul administrației militare ruse, calitate în care a contribuit la reorganizarea administrativă a celor două principate și la întocmirea Regulamentelor organice, care de fapt au fost primele Constituții din istoria celor două principate române.

Aceste regulamente organice au fost introduse în Țara Românească în 1831 și în Moldova în 1832.

Ca ambasador al Rusiei la Paris în perioada 1856-1862, a sprijinit unirea Principatelor Române.

Persoana generalului Pavel Kiseleff nu poate fi disociată de unirea principatelor române, de cîștigarea independenței României și de nașterea statului modern român.

Trebuie cinstit dar ca atare de toți românii care mai prețuiesc istoria reală a țării lor și anii de grație care au dus, și mulțumită unei clase politice patrioate, la propășirea României și la clădirea unor baze solide pentru viitorul ei.

Numele Bulevardului Kiseleff din București trebuie să rămână așa cum este, așa cum numele marii personalități nu poate fi întinat de interesele politice mărunte de azi, chiar dacă generalul a fost rus.

Ambasada Ucrainei la București și refugiații ucraineni să facă bine să își vadă de necazurile lor și să nu intre cu bocancii în istoria României.

Ei au fost primiți aici cu brațele deschise și ajutați așa cum poate nu sînt ajutați românii în nevoie. Să nu răspundă ajutorului primit cu o atitudine obraznică la adresa celor care încă mai sînt stăpâni pe această țară, în ciuda dorinței arzătoare a unora și a altora de a nu mai fi așa.

Opiniile privind prezentul, politica națională și internațională, războiul din Ucraina, situația refugiaților și așa mai departe pot varia și chiar e normal să existe păreri contrare și libertatea ca acestea să fie exprimate.

Contribuția majoră a generalului Pavel Kiseleff la formarea României moderne nu poate și nu trebuie să fie însă contestată de nimeni!

Solicităm autorităților române să nu dea curs cererilor scelerate vizând schimbarea numelui Bulevardului Kiseleff, dacă vor măcar să mai lase impresia că dau doi bani pe România independentă, modernă și unită.

PUTEȚI SEMNA ACEASTĂ SCRISOARE DESCHISĂ AICI.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg