jiminy cricket

Greier și nu cerceta!

jiminy cricket
 

O mare djurnalizdă de la România Liberă se burzuluiește pe Linkedin: ”Făina de greieri sau alte insecte, respinsă de ministrul agriculturii, deși oficialii de la Bruxelles o vor.”.

Nici nu a durat prea mult de cînd birocrații demenți de la Bruxelles au emis ucazul și valuri-valuri de djurnalijdi din țara noastră se dau deja de ceasul morții că românii nu au trecut încă la biftecul de crocobaur.

După capul lor cu minte puțină, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an, românii ar trebui deja să își adapteze clasicele produse culinare de sezon, atît de specifice lor, după cum urmează: o piftie de meduză, un caltaboș de rădașcă, o slăninuță de lăcustă, cîrnați din piept de greier.

Și nelipsitele sărmăluțe, din carne tocată de pulpă de coropișniță.

Puțină lume cunoaște că boala vacii nebune a erupt la fermele din Vestul Europei din cauza faptului că au hrănit văcuțele, animale eminamente erbivore, cu făinuri proteice de origine animală.

Cu precădere cele făcute din resturi ce proveneau de la sistemul nervos al animalelor sacrificate: creier, măduvă, s-au dovedit cauzatoare de probleme.

Sistemul nervos al vacilor a fost iremediabil afectat, cauza exactă nefiind descoperită sau poate a fost dar s-a preferat, normal, într-o lume capitalistă care pune profitul pe primul plan, ținerea ei sub tăcere.

Unii bănuiesc niște viruși care s-au transmis prin făinurile de origine animală către animalele hrănite astfel în ferme. De aici și riscul ca boala să fie transmisă mai departe la cei ce consumau aceste animale.

Cert e că boala a încetat o dată cu eliminarea unui anumit tip de făinuri de origine animală din alimentația animalelor crescute în ferme.

De precizat că prionii sînt agenți infecțioși non-convenționali de natură proteică, lipsiți de orice tip de acid nucleic, care produc un grup de boli neurodegenerative transmisibile ale animalelor și omului, numite boli prionice, sau encefalopatii spongiforme transmisibile.

Dintre acestea, cea mai cunoscută este encefalopatia spongiformă bovină, cunoscută și ca boala vacii nebune.

Dacă făinurile de proveniență animală s-a văzut ce efect au avut asupra vacilor, posibil transmisibil și la om, ce efect ar putea avea făinurile din insecte asupra oamenilor?

Nu mai bine probează toți jurnalijdii scrufuloși la datorie exclusiv acest tip de alimentație, tip de un an de zile, ca să sară cu capul la castana Comisiei Europene?

Și după aia ne spun și nouă!

Dacă mai apucă, desigur.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg