Frate, frate, muia e pe bani! -II-

Diasporezii ăștia sînt neamuri proaste pînă la capăt, cum altfel.

Nu vin spășiți să ne spună: fraților, primiți-ne acasă, tratați-ne și îngrijiți-ne pe banii voștri, că noi nu am vărsat ani de zile un ban către statul român.

Nu, vin cu tupeu și gura mare, să ne scoată ochii că au pompat bani în economie și că ei ne-au crescut nouă pensiile și salariile.

Asta cînd singurii bani pompați de diasporezi au fost în supermarketurile străine și în gresia și faianța din Italia, cu care și-au placat bordeiele.

Adică bani care s-au întors în secunda doi de unde au plecat, în străinătate, și care au contribuit în măsură infimă la economia românească.

Diaspora a trimis acasă pînă acum 3 miliarde euro anual. Românii din țară produc 218 miliarde euro anual.

Normal, ștersul bătrînilor la cur nu e o activitate cu o valoare adăugată prea mare. Chiar dacă sute de mii de capitaliști, de dreapta, faceau asta în Italia.

În altă ordine de idei, dacă tot e stare de urgență în România, cum de intră în țară sute, mii de oameni veniți exact din zonele roșii afectate de coronavirus?

Sau e stare de urgență doar pentru fraieri, pentru cei care au bun-simț și s-au izolat în case?

Vin mii de diasporezi? Să facă bine Guvernul să bage armata la graniță și să îi prei pe toți, organizat, disciplinat, sub pază și să îi bage în baze militare, tabere dezactivate, mînăstiri, sate părăsite și alte asemenea.

Să le ofere tot ce au nevoie, dar sub pază, să nu mizeze pe buna lor credință că se vor auto-izola singuri, pentru că niște hoarde bezmetice, mai ales în condițiile de azi, nu reprezintă un plus pentru liniștea socială, din contra.

E atît de simplu, trebuie doar să se vrea. Dar nu se vrea, așa cum nici nu s-a vrut să se închidă granițele încă din clipa în care epidemia a izbucnit în Italia, pentru că jocurile politice sînt deasupra vieții noastre, a tuturor.

Nu se putea să oprim capitaliștii, antreprenorii, investitorii de “la Italia”, care vin cu resurse financiare, cu cultura occidentală, de o să explodeze pur și simplu creșterea economică, vor fi 3-4 IMM-uri pe cap de asistat social, ciuma roșie va fi răpusă definitiv, va curge lapte și miere.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg