Coloniile se schimbă, greendileala rămîne

Un economist african, dintr-o țară ecuatorială, povestește:

Țările vest-europene s-au dezvoltat jupuind timp de sute de ani țările noastre de resurse, de cărbune, de petrol, de pădure, de diamante.

Au furat, au poluat, au distrus mediul înconjurător.

Acum, cînd imperialismul a căzut, ne-am căpătat independența și vrem să ne dezvoltăm și noi economiile, ne-au băgat mortul în casă:

Cică poluăm inadmisibil de mult și să reducem amprenta de carbon, așa că ne vînd certificate verzi.

Păi cum să recuperăm noi decalajul de dezvoltare cu energie eoliană și solară? Lor le dă mîna să vorbească.

Vă sună ceva cunoscut aici?

Aceeași grindileală, doar alte colonii!

Comisia Europeană este gata să arunce în aer economiile țărilor mai puțin dezvoltate, să aducă sărăcie și subdezvoltare pe termen nedefinit, doar pentru a umfla profiturile celor mai mari speculanți și rechini economici și financiari.

În mesajul Vestelor Galbene din Franța pentru români, din data de 17 aprilie 2021, se arată:

”Avem un dușman comun. Fie că suntem la Paris, la București, la Bamako, acest dușman este același: oligarhia financiară și bancară.

Ea este mondialistă și disprețuiește muncitorii.

Ea are un chip: cel al speculatorilor fără morală ca Georges Soros sau Larry Fink, patronul BlackRock care face lobby asupra Băncii Centrale Europene, speculatori care vor să supună popoarele la dictatura pieței libere.

Ea are o politică: cea a Green Deal al Uniunii Europene. Uniunea Europeană disprețuiește popoarele, ieri poporul grec, astăzi poporul român.

Ea îi supune pe români unui șantaj: ajutoare în schimbul obligației de a plăti certificatele de emisii de carbon pe care centralele termice și minele din România nu le pot plăti.

Este vorba despre companii de stat care riscă să intre în faliment din cauza acestui șantaj.

Securitatea energetică a țării este pusă în joc pentru că 24% din electricitatea țării depinde de aceste industrii.

Mai mult de 12.000 familii de angajați români sunt astăzi amenințate de acest șantaj.

O grupă de oameni a început săptămâna această o grevă a foamei pentru că guvernul lor nu face decât să se supună finanței verzi și îi sacrifică.

Pe peste tot în lume, de la marile conferințe ale Forumului de la Davos până la studiorile televiziunilor, ni se spun baliverne, folosind false argumente științifice pentru a-i culpabiliza pe muncitori, asimilandu-i cu niște paria ai Naturii.

Să amintim că aici la noi, în Franța, ecotaxa pe benzină a fost scânteia care a aprins focul nemulțumirii în noiembrie 2018, scoțând milioane de cetățeni în stradă.

Mâine, în numele acestei fraude cu dioxid de carbon, proiectul Green Deal al oligarhiei va relansa ecotaxele: se va taxa nu numai cărbunele și petrolul, ci și construcțiile, oțelul, betonul și tot ce ține de sectorul productiv.

Scopul lor nu este să protejeze planeta, ci să supună popoarele unei noi feudalități: unei dictaturi financiare verzi.”.

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg