Motto:
”În momentul în care tu, ca țară, consumi ceva ce ai putea să produci, trebuie să fii ori naiv, ori ipocrit, să spui ca asta nu este ceva programat” – Ileana Vulpescu.
Musiu Julien (a da cu jula-julă-julien), pentru care ies azi tinerii frumoși și liberi de gîndire în stradă, ca să îl pună Premier, este cel care a închis fabrica de pîine Titan.
Depozitele fostei fabrici sînt folosite azi pentru depozitarea aluatului congelat, adus din Europa de Vest, din care se fabrica pîinea pe care o mănîncă bucureștenii.
În mod similar, fabrica de zahăr ”Diamant”, din Oradea, una dintre cele mai mari din țară, va fi închisă de patronatul german, care a cumpărat fabrici de zahăr în toată Europa de Est pentru a le închide sau cel mult a le introduce în lanțul de distribuție a zahărului produs în Germania.
Iar gigantul francez Lactalis nici nu a cumpărat bine Albalact și Covalact și a și început restructurările, închizînd producția de lapte, pentru a face loc lactatelor aduse din Franța.
Este neverosimil cum mai există la noi unii, chiar cu ifose de economiști, care se întreabă ”naiv”, în momentul de față, de ce fabricile românești nu pot produce mai ieftin decît produsele aduse din Vestul Europei.
Asta în condițiile în care a devenit mai mult decît evident că UE este Uniune doar pentru căței, în care unii nu au voie să păstreze la Stat sau să subvenționeze nimic, nici producția agricolă, nici industria alimentară, în timp ce pentru alții nu mai este UE, cînd pompează sume publice colosale, pentru a-și susține economia și producția internă.
Așa s-a ajuns ca România să își închidă, una cîte una, industrii întregi, pentru a importa produse de bază, precum pîinea, laptele și zahărul, de la cei ce hotărăsc la Bruxelles în numele nostru.
Ce nație de imbecili inepți, de tîmpiți irecuperabili, este aia care trăiește într-o țară ce ar avea, fără probleme, capacitatea să devină Coșul de Pîine al Europei, dar mănîncă pîine făcută din aluat congelat importat?
Ce popor de proști e ăla care se uită în gura comisarului european Corina Crețu, care face calcule de genul: ”România a încasat pînă acum de la Uniunea Europeană 40 de miliarde și a plătit 12 miliarde. Faceți dumneavoastră socoteala, să vedeți care este profitul…”?
Păi tovarășa comisar, nici nu avem pretenții ca fosta secretară a lui Ion Iliescu, pe care a învățat-o Nea Nelu limba engleză, să se priceapă și la altceva în afară de făcut cafele, așa că hai să facem socoteala:
La alea 12 miliarde plătite de țara noastră, adăugați, vă rugăm frumos și respectuos, sistemul bancar, sistemul energetic, combinatele siderurgice, resursele naturale, petrolul, gazele, pădurile și terenurile agricole, luate de UE de la noi virtual pe nimic.
Mai adăugați industria țării, distrusă de cei care dictează în UE, ca să elimine concurența și să își extindă piețele de desfacere.
Nu în ultimul rînd, adăugați potențialul de dezvoltare al țării (PIB-ul potențial) care, pentru o țară în curs de dezvoltare, trebuia să fie de două cifre, dar a fost adus la zero de normele și tratatele UE.
Ia vedeți acum, ce profit vă iese?
Cît privește așa-zisa creștere a nivelului de trai pe care Uniunea ar fi adus-o cetățenilor din țărilor sărace, nu a avut loc, de fapt, decît o scumpire de cîteva ori a costurilor și cheltuielilor vieții, dar și a celor din economie, impusă arbitrar de la Bruxelles, prin obligația statelor membre de a alinia prețurile administrate de Stat și de a privatiza serviciile publice, mincinos reflectată în așa-zisele avansuri ale PIB, în fapt, doar bule inflaționiste.
Între timp, întreprinderile românești sînt închise una cîte una și populația sărăcită, ”pas cu pas”. România și românii, ca și celelalte țări sărace, au ajuns să nu mai producă nimic, dar să importe pînă și produsele de bază.
De aici creșterea galopantă a datoriilor publice în țările mai puțin dezvoltate, al căror singur ”drept” în Uniune este să își amaneteze viitorul copiilor lor, pe multe generații, de aici înainte, pentru a putea să se hrănească azi.