PD-L nici căcat n-a mîncat, nici gura nu îi miroase -III-

La doar o lună de zile după ce au preluat guvernarea, Martorii lui Culaie din PNL implementează practic toate măsurile negative de care au acuzat guvernarea PSD, dar cu asupra de măsură.

Moneda națională s-a prăbușit, Finanțele se împrumută de zece ori mai mult pe lună decît o făceau pe vremea PSD, deficitul bugetar a explodat, avansul anual al datoriei publice a crescut de la 2-3 la 10%. Și, ca să pună capac, o mare agenție internațională de rating a revizuit negativ poziția financiară a României.

Anul 2020 se anunță cu o scumpire uriașă a costurilor vieții care, coroborată cu înghețările de pensii și salarii,vor conduce la o scădere dramatică a nivelului de trai.

Degradarea ratingului României va conduce automat la scumpirea finanțării și creșterea dobânzilor pe plan intern, liberalizarea pieței de energie va urca facturile de gaze și curent electric pînă la cer, ce vor atrage scumpiri în lanț în toată economia.

Nici nu și-au pus bine cururile liberale pe scaunele de la Palatul Victoria și demnii urmași ai lui Băsescu și Boc, pedeliștii băsiști care s-au vopsit în galben ca să pară liberali, au dat drumul la amenițările cu concedieri, înghețări de salarii, interzicerea cumulului pensiei cu salariul, creșterea vîrstei de pensionare, într-un cuvînt, măsuri demne de cea mai dementă dictatură neo-liberală, care pune pe primul plan capitalul marilor corporații și nu bunăstraea oamenilor de rînd.

Aceleași măsuri de austeritate cu care Băsescu a băgat țara asta în groapă, la ordinele F.M.I. și ale marii finanțe internaționale.

Iar continuarea regimului dement al lui Băsescu-Boc nu se petrece doar în plan economic, ci și legal și administrativ: asumări repetate ale răspunderii în Parlament, ignorarea principalului for reprezentativ al țării, conducerea arogantă, după bunul plac și cu călcarea în picioare a legilor și a Constituției.

Guvernarea liberală își bate joc cu sălbăticie pînă și de proprii alegători, anunțînd ordonanțe de urgență pe legi ale Justiției, adică tocmai ceea ce a interzis referendumul din mai 2019, susținut cu tărie de Martorii lui Culaie și Culaie însuși, la care milioane de proști s-au repezit să voteze, doar ca să micționeze acum guvernul Orban pe ei.

După o scurtă perioadă de relativă bunăstare, pentru că nu se poate spune nici despre guvernarea PSD că a fost un real succes, România se întoarce cu zece ani în urmă, în marasmul austerității negre impusă în spirit dictatorial de Băsescu și acoliții săi.

Iar din promisiunile privind dezvoltarea economică făcute de PNL a rămas doar un puternic damf ce plutește peste țară.

Închideți bă gura! Că pute a căcat prin televizoare!

http://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2017/08/click-pe-reclame.jpg

Leave a Comment

https://www.invectiva.ro/wp-content/uploads/2022/06/footer-1024x139-2022.jpg